Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
-2°C
PON.
11°C
0°C
Oceni objavo

Občina Preddvor na evropskem razpisu prejela sredstva za infrastrukturo, ki celo presegajo višino letnega proračuna

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je sredi aprila letos objavilo 8. Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2013-2015. Za projekte, ki jih bo sofinanciral Evropski sklad za regionalni razvoj, je na voljo nekaj več kot 70 milijonov evrov. Sredstva se bodo dodelila za leti 2014 in 2015.

 

Pogoja za prijavo na razpis sta bila pravnomočno gradbeno dovoljenje in že izbran izvajalec. Občinska uprava Občine Preddvor je takoj pristopila k pripravi projekta, saj je bil izpolnjen že en pogoj in sicer gradbeno dovoljenje. Po tehtnem premisleku in preračunavanju s številkami je nastal projekt »INFRASTRUKTURA V OBČINI PREDDVOR«. Že decembra lani je bilo na portalu objavljeno javno naročilo in februarja letos je bil izbran izvajalec – Gorenjska gradbena družba iz Kranja. Sledilo je dolgo obdobje čakanja na objavo razpisa in večerno dežuranje za oddajo vlog na eni od bencinskih črpalk. . Časovna lista formalno popolnih vlog se je namreč sestavljala po vrstnem redu od najprej oddane formalno popolne vloge in naprej po časovni vrsti oddaje po letu, dnevu, uri in minuti oddaje vloge.

V petek, 12. septembra 2014 je Občina Preddvor s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo prejela sklep o dodelitvi 3,8 mio evrov sredstev s strani Evropske unije in države, kar celo presega osnovni letni občinski proračun. Celoten projekt »Infrastruktura v Občini Preddvor« je vreden 5,4 mio evrov.

Projekt obsega ureditev kanalizacije v naseljih Zgornja, Srednja in Spodnja Bela, Breg ob Kokri ter Tupaliče spodnji del. Poleg tega se bo v Tupaličah v spodnjem delu zgradil sekundarni vodovod, po vseh vaseh se bo obnovila meteorna kanalizacija ter uredila cesta. Tako bo predvidoma zgrajene 10,3 km fekalne kanalizacije, 5,1 km meteorne kanalizacije in 840 metrov vodovoda. S to izgradnjo se bo na čistilno napravo priključilo več kot 300 objektov.

Gradnja mora biti zaključena v roku enega leta, zato bo potrebno veliko volje, razumevanja ter sodelovanje krajanov za dokončanje projekta. 

Oglejte si tudi