Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Planinski izlet na Janče, 3.6.2017

V soboto 3.6.2017 smo  v PD Preddvor opravili planinski izlet na Janče. Izlet je bil planiran en teden prej, vendar ga nismo realizirali zaradi aktivnosti ob prevzemu planinskega doma na Sv. Jakobu.
 
Ob 7.00 uri smo se zbrali v Preddvoru in se s kombijem in osebnimi vozili odpravili na železniško postajo v Laze. Tam je bila izhodiščna točka za naš pohod na Janče. Po uvodnih aktivnostih, smo se odpravili skozi naselje Laze proti  Jančam.  Že kmalu na koncu vasi smo naleteli na prvo znamenitost tega kraja – zasebno kapelico - katero smo si jo lahko podrobno ogledali. Pot smo nadaljevali po strmem gozdnem kolovozu do prve kmetije, nato pa jo nadaljevali po prijetni makadamski cesti vse do planinskega doma na Jančah.
 
Vseskozi smo uživali v prečudoviti naravi in se sladkali z njenimi dobrotami. Spoznavali smo tudi naravne značilnosti in zgodovinske posebnosti teh krajev. Imeli smo tudi »minutko za kulturo«, v kateri sta Mateja in Mojca poskrbeli za čudovit pesniški recital.  S tem sta navdušili  tudi ostalo občinstvo na Jančah. 

Oglejte si tudi