Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Na letošnjem natečaju za najboljše ljubezensko pismo so mladi razmišljali o ljubezni do samega sebe

Letos je v Preddvoru potekal že 7. natečaj za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji, ki ga organizira KD Josipine Turnograjske v sodelovanju z Občino Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor.

Na natečaj, ki je imel naslov Ljubezen do samega sebe, je prispelo 228 pisem (168 v kategoriji osnovna šola in 60 v kategoriji srednja šola). Tokrat niso sodelovali samo mladi s celotne Slovenije, temveč tudi otroci izseljenskih Slovencev iz Srbije in Nemčije.

V nedeljo, 30. 9. 2018, je KD Josipine Turnograjske podelilo nagrade v obeh kategorijah, in sicer je v kategoriji osnovna šola 1. mesto zasedla Dominika Zupan (OŠ Narodnega heroja Rajka, Hrastnik), 2. mesto Gašper Aljaž (OŠ Zbora odposlancev, Kočevje), 3. mesto pa Julija Srpčič (OŠ Frana Metelka Škocjan).

V kategoriji srednja šola je 1. mesto zasedla Neža Cerinšek (Gimnazija Novo mesto), 2. mesto Lucija Golob (Škofijska klasična gimnazija Antona Martina Slomška Maribor) in 3. mesto Aljaž Primožič (Gimnazija Celje-Center).

Članice strokovne komisije so bile Petra Hudnik, prof. slovenščine, mag. Janja Čolić, prof. angleščine in pedagogike, Saša Pivk Avsec in ddr. Mira Delavec. V branje in strokovno oceno pisem so vložile veliko prostega časa, za kar so jim mladi še posebej hvaležni.

Na prireditvi je kot glasbeni gost nastopil Miha Kralj z Osnovne šole Janka Kersnika Lukovica, ki je prireditev obogatil z zvoki klasične kitare.

Mladi z velikim veseljem sodelujejo na natečaju in si ga želijo tudi v prihodnje.

 Zapisala: ddr. Mira Delavec Touhami, KD Josipine Turnograjske

Oglejte si tudi