Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
3°C
-2°C
JUTRI
1°C
-6°C
1726

Kolesarsko romarski izlet članov TD Kokra

Kolesarji iz Kokre smo se 30. julija 2017 zbrali na kolesarskem počivališču pred tovarno Jelovica in se ob pol devetih odpeljali proti Brezjam. Zaradi varnosti smo se razdelili na  skupine po pet kolesarjev.

Pot smo si izbrali preko Preddvora, Bele , Srakovelj do Kokrice. Pri Gostišču Dežman smo se počakali in nato nadaljevali  po kolesarski cesti preko Police do Naklega. Tu je bil prvotno mišljen prvi postanek, vendar smo se odločil , da smo še vsi v dobri kondiciji in nadaljevali pot do Podbrezij. V gostišču Grmač si je vsak naročil okrepčilno pijačo in po odmoru smo nadaljevali pot do Brezij.

Na Brezjah smo se udeležili sv. maše ob deseti uri, ki je bila zaradi lepega vremena na prostem. Po končanem obredu smo obiskali župnika Miha, ki nas je lepo sprejel in nas pogostil. Tudi debata je stekla tako , da se je bilo kar težko posloviti, vendar smo se morali vrniti domov.

Domov smo se vračali do Podbrezij po isti poti, potem pa sem kot dolgoletni terenec  predlagal pot do reke Tržiške Bistrice. Spustili smo se po lepi asfaltirani cesti do reke, potem pa konec lepe poti. Po pravi adrenalinski vožnji po skoraj brezpotju in prečkanju reke Tržiške Bistrice po nekakšni brvi smo prišli v Žiganjo vas pri Tržiču. Nekako sem se moral odkupiti,  zato sem  predlagal gostišče Dežman na Kokrici  in z plačilom pijače za vsakogar mislim, da sem se s tem odkupil za  mojo terensko pomoto.

Od Kokrice preko Srakovelj, Bele in Preddvora smo na parkirišču kolesarski  izlet zaključili. Vendar je manjkala še dokončna analiza. Vsi udeleženci , pa tudi nekaj ostalih članov smo se zbrali v Kokri pri Zdravkotu in Marti, kjer smo ob golažu in pijači kar neka časa vztrajali in sklenili, da se morajo taka druženja nadaljevati.

Luka Selšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!