Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Srečanje mladine nad 80 in Velikonočni zajček

Kot vsako leto smo bili v Bašlju za velikonočni ponedeljek zelo pridni. 
Ob 10 uri so se zbrali mladinci starejši od 80 let, prišlo jih je 11, nekateri so bili odsotni zaradi bolezni ali drugih obveznosti. Sledil je kratek kulturni program, obujanje spominov in druženje. Ob 11.30 smo jim postregli s kosilom, sladico pa je prispevala Anka iz Doma na Lovrenciu, kot že vsako leto. Upam, da se drugo leto srečamo še v večjem številu. To druženje TD Bašelj organizira s pobudo RK Bašelj, ki ga po novem vodi Aleksandra Zibelnik Badii in očitno ji bo glede na dogodek zelo dobro šlo naprej. Vsi prisotni so dobili tudi darila, ki jih je kupil RK Bašelj, kdor pa se dogodka ni udeležil ga bomo obiskali na domu, kajti v Bašlju je 22 ljudi starih čez 80 let.
Trudili se bomo ohranjati taka druženja. Prav tako smo s prisotnim županom Rokom Roblekom veliko govorili o tem, kako bi se še lahko pomagalo starejšim.

Velikonočni zajček pa je vse otrokom od brunarice, pa vse tja do cerkivce na Lovrencu skril sladke dobrote, katerih so bili zelo veseli. Ko si hodil po poti je bilo kot v pravljici, posod nekaj lepega. 
Za drugo leto velja vse isto in veseli smo, da se stalno nekaj dogaja.
Jana Smolej

Oglejte si tudi