Preddvor

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Korak za čisto naravo našega kraja tudi v maju

Z marcem je v Preddvoru zaživela akcija Korak za čisto naravo našega kraja. Gre za 1x mesečne dogodke oziroma izzive, s katerimi želimo uzavestiti pozitiven odnos do okolja in domačega kraja. Marca smo organizirali poučen sprehod, ki se je zaključil z nagradnim kvizom, v mesecu aprilu, še do ponedeljka, 29.aprila, pa vas vabimo, da se pridružite svetovnem izzivu #očistiizziv ali #cleanitchallenge. Poiščite smeti, ki uničujejo naše okolje, počistite vso nesnago, ki tja ne spada ter posnemite sliko sebe na smetišču pred in po končanem čiščenju. Sliki pošljite najkasneje do 29. 4. 2019 na spletni naslov: preddvor1@gmail.com. Več o aprilskem izzivu si preberite v rubriki Dogodki.

Čeprav bo dogodek akcije Korak za čisto naravo našega kraja šele 21. maja, se je treba nanj pripraviti že prej.

V mesecu maju bomo namreč v sodelovanju z vrtičkarji iz vrtca Čriček in vrtca Storžek ozaveščali ljudi o ohranjanju avtohtonih slovenskih rastlin. Avtohtone sorte so del naše kulturne dediščine in biotske raznovrstnosti. Nastale so v Sloveniji ter se jih načrtno tu tudi prideluje, razmnožuje in ohranja.

V torek, 21. 5., boste od 16. do 19. ure na stojnicah na grajskem dvorišču, sadike lahko prispevali ali pa jih zamenjali s katero svojo avtohtono rastlino. 

Akcija bo potekala po načelu DAŠ-DAM.

Zato posejte svoje domače / avtohtone sadike dovolj zgodaj, da bodo flance že malo pognale.

Sadiko / flanco prinesite v lončku (spodbujamo, da je le ta papirnat – uporabite lahko tudi razrezano škatlo za jajca ali šotne lončke). Vsaka sadika naj bo opremljena s sledečim: katera rastlina je v lončku, ime sejalca, starost sejalca, kraj in datum sejanja.

Vsi občani, vabljeni k sodelovanju!


Oglejte si tudi