Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

11. pohod po Stari tovorni poti

Možjanca, 14. septembra 2019 - Jesensko sobotno jutro se je začelo prebujati in obetal se je lep, sončen dan – ravno pravi za sprehod v naravo oziroma pohod po Stari tovorni poti.

Ob 8. uri so pohodniki krenili z Možjance, kjer so se prej podprli s toplim čajem in sendvičem. Pot jih je vodila do Mengarjeve kapelice, kjer so imeli krajši postanek, nato pa so se preko Kope in Davovca  spustili v dolino Kokre.

Pot je bila za večino pohodnikov že poznana,  veliko jih je zvestih našim pohodom, narava pa vedno znova preseneča s svojimi lepotami, tako da je vsakokrat malo drugače. Dobra volja in vztrajnost pa tudi naredita svoje.

Iz Kokre so se pohodniki z avtobusom odpeljali do Tupalič, kjer so opoldne zopet vzeli pot pod noge in se povzpeli nazaj na Možjanco v Okrepčevalnico Rožmarin. Tam jih je za dobrodošlico pričakal Marko s svojo frajtonarico, ob zvokih katere so nekateri najbolj vztrajni – kljub prehojenim kilometrom - tudi zaplesali. Po zaključku pohoda se je prilegla tudi klobasa s krompirjevo solato, ob pogovoru o vtisih s poti je čas kar prehitro tekel in druženje smo sklenili prežeti z lepimi doživetji in spomini.

Tatjana Štirn

Oglejte si tudi