Logo MojaObčina.si

Preddvor

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
6°C
0°C
3044

Preddvor bo obiskala ministrica za kmetijstvo

V torek, 23. julija 2019, ko bo Občino Preddvor obiskala Ministrica za kmetijstvo, dr. Aleksandra Pivec.  Na terenu si bo ogledala gradnjo ene najzahtevnejših gozdnih cest na Gorenjskem, ki jo  gradi agrarna skupnost, v katero je povezanih 24 kmetov in lastnikov gozdnih zemljišč iz Bašlja, zanjo pa so bila pridobljena sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).

Župan Rok Roblek bo ministrici predstavil problem umeščanja in širjenja kmetij, ne zgolj geografsko temveč tudi z vidika umeščanja v prostor. Specifičnost občine se kaže predvsem v delu Kokre, kjer je zaradi statusa razpršenega naselja praktično glavnina vasi v »obvodnem pasu«. »Gre za medresorsko problematiko, verjamemo pa, da kmetije na tovrstnih lokacijah širom cele Slovenije potrebujejo podporo in pozornost vseh organizacij in politike s področja kmetijstva in gozdarstva,« meni župan.

Zaključek srečanja bo potekal v sodelovanju s sosednjo občino Šenčur: predstavili bodo področje namakanja kmetijskih zemljišč in pridelave ter predelave zelenjave. Občina Šenčur že gradi prvo fazo kolektivnega namakalnega sistema sofinanciranega iz EKSRP, menijo pa, da je še nekaj priložnosti na področju povezovanja obeh občin in skupnega ukrepanja v boju proti podnebnim spremembam.

P.L.Premru

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi