Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

občani kokre in Jezerjani jutri ponovno v dolino

Preddvor, 9. februar 2014 – Cestna zapora na 15 km dolgem odseku skozi dolino Kokre, je z včerajšnjim dnem prestavljena do avtobusne postaje v Kokri, oziroma je cesta prevozna do Rekarja. Na relaciji Jezersko – Tupaliče je vzpostavljen posebni avtobusni red. Občanom Kokre in Jezerskega bo jutri (v ponedeljek) s posebnimi avtobusi in vojaškimi oklepniki omogočen ponoven dostop do doline.

o zadnjih podatkih poveljnika Civilne zaščite Preddvor Branka Koširja, je promet za vozila sproščen do hišne številke 66 v Kokri. V območju cone, kjer cesta ostaja zaprta, so še tri hiše. Od ponedeljka, 10. februarja dalje bo na relaciji Jezersko - Tupaliče vzpostavljen poseben avtobusni red, ki je objavljen na spletnih straneh Občine Preddvor, Občine Jezersko in Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor. Jutri bodo tako vaščani Kokre in Jezerjani po osmih dneh lahko ponovno prišli v dolino in na delovna mesta, kar je bila njihova največja želja. Z Jezerskega do Kanonirja bo organiziran avtobusni prevoz, preko štiri kilometrske cestne zapore, od Kanonirja do avtobusne postaje v Kokri, bodo za prevoz poskrbeli z vsemi petimi vojaškimi oklepniki, od avtobusne postaje v Kokri do avtobusne postaje v Tupaličah, pa se bodo pripeljali s posebnim vojaškim avtobusom. 

Del ceste v dolini Kokre še vedno ostaja zaprt s prometno signalizacijo in fizično prisotnostjo policistov, saj  nekateri niso upoštevali cestnih zapor in so z nespametno odločitvijo na nevarnih mestih izpostavili sebe, policiste in druge delavce intervencijskih služb, ki so, zato, da bi rešili življenje in pomagali,tvegali svoje. Da bi takšno tveganje preprečili so policisti zato še danes fizično prisotni na cestah, ki so zaradi varnosti zaprte. Kot poročajo iz Policijske uprave Kranj so v minulih težkih dneh nekateri policiste v policijskih postajah in na operativno komunikacijski center poklicali samo zato, ker so bili prestrašeni ali pa so potrebovali pogovor. Na Jezerskem so s tam stanujočimi policisti uredili pravo policijsko postojanko, tudi v drugih krajih pa so bili in še vedno so mnogi policisti v pomoč silam za zaščito, reševanje in pomoč, zlasti kot razpoložljive človeške zmogljivosti društvom, lokalnim skupnostim in drugim organizacijam, ki intervenirajo ob naravni nesreči. 

Danes, v nedeljo, 9. februarja ob 9. uri je bila v Kokri zahvalna maša. Mašovala sta preddvorski župnik Miha Lavrinec in vojaški vikar Jože. 

Za občane Kokre in Jezerskega je tudi med vikendom na voljo dežurna telefonska številka 04/275-10-23 od 7. do 19. ure. 

O vseh podrobnostih vas bomo seznanili na novinarski konferenci, ki bo v ponedeljek, 10. februarja 2014, ob 12. uri v sejni sobi Občine Preddvor. 

Preddvor, 9. februar                                                           Saša Pivk Avsec

Oglejte si tudi