Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Na Možjanci dodelali meteorno kanalizacijo, izboljšali preglednost na ovinkih ter uredili še dve zbirni mesti za odlaganje odpadkov

Na Možjanci smo v začetku leta poskrbeli za dodelavo meteorne kanalizacije, izboljšali pogoje za odlaganje gospodinjskih odpadkov ter s tremi novimi ogledali poskrbeli za cestno prometno varnost.

Zaradi stalnih problemov s smetmi takoj ob vstopu v vas, smo se odločili, da postavimo zabojnike za odpadke na 3 različna mesta ter tako razbremenimo obstoječe zbirno mesto v vasi. Prebivalci vikend naselja bodo odslej smeti odlagali ob EKO otoku, tisti ki živijo v smeri proti Štefanji gori na križišču za Štefanjo goro, ostali pa na staro zbirno mesto. Zabojniki za mešane komunalne odpadke so manjših dimenzij  z namenom, da  nas, krajane, spodbujajo v bolj dosledno ločevanje. Da smo zabojnike lahko postavili, je bilo potrebno pripraviti prostor in podlago, kar smo naredili hkrati s sanacijo meteorne kanalizacije pod vasjo. Meteorna kanalizacija v vasi je namreč urejena že 15 let; doslej se je vsa voda pod vasjo izlivala na cestišče, s čimer je uničevala bankine in asfalt. Zato smo sedaj uredili še 100m meteorne kanalizacije ter jo speljali na travnik pod vasjo, kamor je že prej po površju tekla vsa voda. Za večjo varnost in preglednost na cesti pa smo še na treh ovinkih montirali ogledala.

Za vsa dela ki so se izvajala gre posebna zahvala Klavdiji Zima, saj se je potrudila in hitro uredila vse potrebno za pričetek del, za izvedbo del pa se zahvaljujemo podjetju GRAGOR nizke gradnje.

Metod Jagodic

Oglejte si tudi