Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Sobotna PRAVLJICA NA OBISKU

Einstein pravi: Če želite, da bodo vaši otroci bistri, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še bolj bistri, jim berite še več pravljic. Pravljice so odličen način, da se otrok uči novih besed, pa tudi spretnosti izražanja misli, čustev, idej. To se začne že zelo zgodaj, že ko otrok gleda le slikanice, in nadaljuje pozneje, ko pristopi k bolj kompleksnim pripovedim. To mu bo pomagalo tudi pozneje pri učenju v šoli, saj bo znal k učni snovi pristopiti na bolj kreativen način. Ko navajamo otroke na branje, na vstopanje v duhovni svet pravljic, poezije.., navajajmo otroke tudi na uporabo knjižnice. Knjižnica danes ni samo shramba zgodb, pripovedk in romanov, ampak je veliko več. Knjižnica je središče, kjer je na razpolago vsa knjižna in neknjižna ponudba za otroke in za odrasle in prav je, da to možnost izkoristimo. Jaz pravim, knjižnica je »peš internet«. Radi beremo pravljice za lahko noč in si jih izposodimo v knjižnici. Pekli bomo piškote, gremo v knjižnico po kuharske knjige. Gremo na izlet, poiščemo knjige z družinskimi izleti. Šivali bomo predpasnik, poiščemo knjige o šivanju za otroke. Radi bi si uredili cvetlično gredico, radi bi se naučili novo pesmico, radi bi oblikovali iz gline, radi bi imel hišnega ljubljenčka... . Pa še nekaj je pomembno. Otrok naj ima doma svojo knjižno polico. Na njej ima zbrane knjige, ki so čisto njegove, ki so mu ljube, domače in bo zanje skrbel kot pravi knjižničar.
Dragi otroci in starši!

Pridružite se nam na Pravljici na obisku – pravljični urici,  ki  poteka  v Krajevni knjižnici  Preddvor vsako soboto od 10h do 11h dopoldne.

Skupaj bomo razmišljali, ustvarjali in se zabavali v naslednjih terminih:

·      9. november  – Donaldson J.,  Veliki skakač

·      16. november  – Chiew S.,  Jazbec in strašni vihar

·      23. november – Krempl U.; Krokodilji zobobol

·      30. november - Brosche H.,  Svetleče pero

Pravljice so namenjene  otrokom od dopolnjenega 3 ali 4. leta starosti dalje. Prisrčno vabljeni na sproščujoče druženje in ustvarjanje; predhodne prijave niso potrebne, prisotnost pa je brezplačna.

Pridite, veseli vas bomo!

Mag. Helena Krampl Nikač, bibliotekarka

Oglejte si tudi