Prebold

DANES
21°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev ob koncu projekta Mali Savinjčani beremo – Prebold

Sončno četrtkovo dopoldne 27. maja 2021 bo zagotovo ostalo v prijetnem spominu 69 otrokom Vrtca Prebold. To je bil namreč dan, izbran za zaključek projekta Mali Savinjčani beremo, ki je potekal v organizaciji Medobčinske splošne knjižnice Žalec (enota Prebold) in Vrtca Prebold.

Mladi bralci so se najprej odpravili v preboldski Gaj, kjer so jim vzgojiteljice v treh ločenih skupinah pripravile pravljične urice s poustvarjanjem. Z zanimanjem so prisluhnili zgodbicam o zrcalcu, škratku Prehladku in najvišji gori knjig na svetu. Tudi zapeli so in zraven zaplesali. Slovesni zaključek je nato potekal na igrišču Vrtca Prebold. Z izbranimi besedami so otroke nagovorili mag. Marko Repnik, podžupan Občine Prebold, Peter Žurej, ravnatelj Osnovne šole Prebold, mag. Lea Felicijan, vodja Občinske knjižnice Prebold, in Mateja Matko, vodja Vrtca Prebold, ki je dogodek tudi povezovala. Toda glavno presenečenje je bilo šele na vrsti. Malim nadobudnežem je v sklopu projekta »Čebela BERE med!« prišla čestitat prikupna maskota čebelice. Ob pomoči knjižničarke Irene Verbič in Judite Železnik so otroci prejeli medalje in knjižice Čebela BERE med.

1/9









Celoletno sodelovanje med knjižnico in vrtcem skozi projekt seveda ne bi bilo tako uspešno brez vzgojiteljic – Lidije Selič, Metke Štorman, Nataše Zalokar, Magde Motoh, Mateje Končina, Polone Fonda, Suzane Martinčič in Karin Lešer –, ki so otroke, njihove starše, skrbnike in druge družinske člane skrbno usmerjale v književni domišljijski svet.

Besedilo: Lea Felicijan

Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi