DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Delavnica priprave Strategije lokalnega razvoja LAS Spodnje Savinjske doline do leta 2027

V sredo, 5. aprila 2023 je v Medgeneracijskem centru Prebold potekala prva delavnica za pripravo Strategije lokalnega razvoja LAS Spodnje Savinjske doline do leta 2027. Decembra 2022 je bila v Uradnem listu objavljena Uredba o delovanju lokalnih akcijskih skupin in potrditvi strategij lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027. Uredba omogoča delovanje LAS in pripravo razvojne strategije območja do leta 2027. V programskem obdobju 2021-2027 se bo pristop LEADER/CLLD izvajal kot del skupnega pristopa imenovanega lokalni razvoj, ki ga vodi skupnost, v okviru dveh skladov:

– Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP)

– Evropski sklad za regionalni razvoj (ESRR)

Na delavnici so sodelovali predstavniki RA Savinja iz Žalca, svetnika Občine Prebold, predstavniki društev, samostojni podjeniki in občani Občine Prebold. 

1/6






V kolikor ste zamudili ali niste uspeli, so predvideni termini animacijskih delavnic v priponki, vljudno vabljeni k sodelovanju ter širjenju informacije.

 

Z močno voljo ter zavedanjem o pomenu skupnosti lahko našo dolino ohranimo prijetno in zanimivo za zanamce, naj nam ne bo vseeno.

Oglejte si tudi