Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
15°C
TOR.
24°C
14°C
Oceni objavo

"Zdravo jem" je pot na poti k "zdrav sem"

Znana svetovna avtorica Louise Hay razmišlja o zdravju takole: “Dobro zdravje pomeni, da nismo utrujeni, da imamo dober tek, da zaspimo in se zbudimo brez težav, da imamo dober spomin, smisel za humor, jasno mislimo, natančno delujemo, smo pošteni, skromni, hvaležni in ljubeči. Kako zdravi ste vi?”

Zdravje je naše največje bogastvo, pravi znani rek. Še posebno se ga zavedamo tedaj, ko je okrnjeno ali zamajano. Takrat še kako močno spoznamo, da je naš osnovni temelj, na katerem gradimo preostali del življenja in predstavlja pot k večji sreči ter zadovoljstvu v življenju.

Zaradi omenjenega smo v Društvu Mozaik generacij Polzela v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Žalec organizirali ciklus delavnic Zdravo jem. Prva delavnica je potekala v prostorih Medgeneracijskega centra Polzela v torek, 7. februarja 2023, in je bila dobro obiskana. Občanke in občani so izkazali veliko zanimanje za omenjeno temo. V sklopu prve delavnice so opravili individualne pogovore s strokovnjaki s področja  zdravstva, s poudarkom na evalvaciji trenutnega zdravstvenega položaja posameznika. Pogovor, meritve, testiranja omogočijo vpogled v stanje, v kakršnem je trenutno vsakdo izmed nas, ter omogočijo vpogled vase, kam si želimo priti v bližnji in daljni prihodnosti.

In kot je že znano, ko imamo cilj pred seboj jasen, je potreben prvi korak. Vsak naslednji bo lažji in lahkotnejši, še zlasti takrat, ko bomo imeli pred očmi, da lahko s pravilno in uravnoteženo prehrano pomembno prispevamo k svojemu zdravju. Veliko zadovoljstva vam želim na poti ustvarjanja novih življenjskih navad, s katerimi bomo prispevali k zadovoljnejšemu življenju - tako svojemu kot v naši skupnosti.

Se vidimo vsak torek v februarju 2023, ko bomo spoznavali načela uravnotežene zdrave prehrane v jeseni življenja in tudi sicer.

 

Marjana Šmajs

 

 

Oglejte si tudi