Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Svetovni dan zdravja

Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je za svetovni dan zdravja določila 7. april.

Pomembno je zavedanje, da je zdravje bogastvo, za katero moramo skrbeti skozi vsa obdobja v življenju, in to z željo, da bomo v starosti še vedno v dobri psihofizični kondiciji in bomo zmogli čim dlje živeti neodvisno.

Na poti preventivne skrbi za vaše zdravje so vam lahko v pomembno pomoč programi, ki jih izvajajo Centri za krepitev zdravja, ki delujejo po vsej Sloveniji. Občani Občine Polzela se lahko oglasite v Centru za krepitev zdravja (CKZ), ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Žalec.


Omenjeni CKZ izvaja program za krepitev zdravja, pri čemer so na razpolago strukturirano nemedikamentozna obravnava, zdravstveno-vzgojne in psihoedukativne delavnice ter individualna svetovanja.


Strokovnjaki, zaposleni v CKZ, vam bodo ob vaši pomembni notranji motivaciji pomagali pridobiti potrebna znanja, oblikovati (nova) stališča, usvojiti veščine in vedenjske vzorce za zdrav način življenja ter krepitev duševnega zdravja.


Več o preventivnih programih, predavanjih in delavnicah lahko preberete na https://zd-zalec.si/ckz/, kjer so posamezna področja tudi podrobno predstavljena. Pokličete jih lahko po telefonu 03/713 43 78 oz. jim pišete na e-naslov krepitev.zdravja@zd-zalec.si.


Za vse člane društva Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Polzela pa velja povabilo k obnovitvi vsebin in telesnih vaj za starejše, ki so bile podrobno predstavljene v programu (Z)migaj se! in v programu Pazi nase in (po)skrbi zase, znotraj katerih ste prejeli obsežno brošuro oz. priročnik, v katerem so predstavljeni prehrana, gibanje in zdrav življenjski slog.


Pod okriljem Medgeneracijskega društva Mozaik generacij deluje tudi skupina, v kateri njeni člani spoznavajo nordijsko hojo in se ob strokovni podpori urijo v usvajanju te veščine, saj je znano dejstvo, da velja hoja za najbolj priporočljivo dejavnost.


Ob letošnjem dnevu zdravja vam želim, da v sebi najdete notranjo motivacijo za gibanje in zdrav način življenja ter se skozi omenjeno povežete z ljudmi, živalmi  in naravo, ki so vam in nam zelo dragi.


Marjana Šmajs

Oglejte si tudi