Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Polzelski karateisti drugi najboljši klub na mladinskem državnem prvenstvu

Minilo je že drugo leto od zadnjega državnega prvenstva, kar je med karateiste prineslo kar nekaj vznemirjenja.  Čeprav smo šele na slabi polovici tekmovalnega obdobja, je bilo to obdobje vsekakor zelo pomembno. V Slovenskih Konjicah je namreč v soboto, 2. oktobra 2021, potekalo državno prvenstvo v karateju do 21 let. Tekmovanje je zagotovo eden izmed vrhuncev tekmovalne sezone in je karateistom zelo pomembno, saj se pokaže, kdo je v Sloveniji med boljšimi. Ekipa polzelskih karateistov je po končanem prvenstvu osvojila drugo mesto med najboljšimi klubi.
Državnega prvenstva se je udeležilo 346 tekmovalcev iz kar 50 klubov. Na prvenstvu je tekmovalo tudi 14 bork in borcev iz Karate kluba Polzela, ki so prikazali izvrstne borbe, ter dva sodnika.

Tretje mesto v športnih borbah sta zasedla Tilen Riosa Novak (ml. člani -75 kg) in Ažbe Mlačnik (dečki -40 kg).

Drugo mesto so zasedeli Aneja Jesenek Rojšek (kadetinje do 54 kg), Nika Šenica (ml. članice -68 kg), Žiga Trbovšek (kadeti -57 kg), Matic Čeh  (dečki -35 kg), Lan Podpečan  (ml. člani -75 kg), Kaja Riosa Novak (mladinke do 48 kg). To pa ne velja za naše državne prvake, ki so pokazali, da se trud in vsi treningi ter garanje na koncu tudi poplačajo.

Naslov državnih prvakov so si tako priborili Lara Kramberger (kadetinje do 47 kg), Zoja Avžner (mladinke do 59 kg), Sven Jevič (dečki  do 45 kg), Laura Bergant (članice do 55 kg), Aleksej B. Derča (ml. kadeti nad 55 kg).

V odločilni borbi za tretje mesto je Tjan Mešič žal izgubil borbo in je tako osvojil nehvaležno peto mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo še veliko športnih uspehov še naprej.

Lep športni pozdrav!

Luka Deberšek

Povezave


Oglejte si tudi