Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Spomnimo se osamljenih starejših

V tem koronačasu in pred prazničnimi dnevi nas bodo starejši še posebno veseli. Z nekaterimi se bodo prostovoljci slišali po telefonu, druge bodo obiskali v domovih. Ob tem bodo spoštovali zaščitne ukrepe, predvsem pa ustrezno oddaljenost.
Prostovoljci bodo pri obisku starejših darila postavili na ustrezna mesta pred vhode v njihova stanovanja, se oddaljili in z njimi spregovorili nekaj besed.

Letos so prostovoljci žalskega območnega združenja Rdečega križa in učenci osnovnih šol Griže in Šempeter izdelali skupaj 866 voščilnic, večino je ustvarila Klavdija Jelen.

V zameno za prostovoljne prispevke si lahko priskrbite voščilnice in s tem pomagate pri zbiranju sredstev za nakup daril za starejše ter oživite stare dobre navade, ko smo sorodnikom, prijateljem in poslovnim partnerjem ob praznikih pošiljali voščilnice, v katere smo besedilo napisali z roko. To predstavlja oseben in spoštljiv odnos.

Voščilnice so na voljo vsako soboto dopoldne na Tržnici Žalec pri Silvi Potočnik in na sedežu RKS – OZ Žalec.  Pokličite telefonsko številko 03 571 66 16 ali pišite na elektronski naslov zalec.ozrk@ozrks.si in nam pomagajte s skromnimi darili razveseliti starejše.

Oglejte si tudi