Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
15°C
9°C
NED.
16°C
4°C
810

Gasilci vedno budni

Občina Polzela, Gasilska zveza Žalec (GZ) in Prostovoljna gasilska društva (PG)Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo so v sejni sobi Občine Polzela v torek, 11. februarja 2020, podpisali pogodbo  o opravljanju javne gasilske službe za  leto 2020. S pogodbo so podpisniki določili vsebino, obseg, način opravljanje službe, financiranje in druge pogoje za nemoteno delovanje gasilske službe na območju Občine Polzela.

Župan Jože Kužnik se je ob tej priložnosti zahvalil gasilcem vseh treh društev in GZ Žalec za opravljeno delo ter dobro sodelovanje in poudaril, da na gasilce lahko računamo ob vsakem času. Za dejavnost društev, GZ Žalec, za investicije in za zavarovalne premije bodo v tem letu iz občinskega proračuna namenili 125.300  evrov, kamor spada tudi sofinanciranje gasilskega vozila PGD Andraž nad Polzelo. Gasilcem se je za požrtvovalno delo zahvalil tudi poveljnik občinskega poveljstva Lado Košec, ki je dejal, da so imeli lani  46 posredovanj. Večje škode ni bilo. Posebno pozornost bodo tudi v naprej namenili izobraževanju, ustrezni tehniki in praktičnemu delu. 

V imenu GZ Žalec so se zahvalili za uspešno sodelovanje z društvi, občinskim poveljstvom in občino  namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek, poveljnik GZ Žalec Franc Rančigaj in  namestnik poveljnika David Krk ter zaželeli tudi v tem letu  dobro sodelovanje.

Pogodbo  so podpisali župan Občine Polzela Jože Kužnik, namestnik predsednika GZ Žalec Milan Pustoslemšek, v imenu društev pa predsedniki Ivan Kotnik (PGD Polzela), David Zabukovnik (PGD Andraž nad Polzelo) in Anže Serdoner v imenu predsednika Klemena Cvirna (PGD Ločica ob Savinji). Predsedniki društev so ob koncu nekaj besed namenili lanskemu delu in načrtom za letošnje delo. 

Na slikah nekaj foto utrinkov s podpisa pogodbe.                                 

Tone Tavčer

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi