Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Imaš Moč!

V župniji Polzela so letos med poletnimi počitnicami izpeljali že 13. oratorij, ki je potekal pod geslom: Imaš moč! Letos se je družilo 53 osnovnošolskih otrok, za njih pa je skrbelo 17 animatorjev.

Letos je bila osrednja oratorijska zgodba posvečena ljudskemu junaku Petru Klepcu. Skozi vzgojno prostočasne dejavnosti otroci iščejo povezave med zunanjo in notranjo močjo. Skozi igro so jih mentorji usmerjali k notranjim virom kot so moč prošnje, odpuščanja, pomoči, spoznanja in osebne zaveze. Na oratoriju so imeli veliko različnih aktivnosti. Ogledali so si samostan v Nazarjah, spoznali življenje Klaris in Frančiškanov, obiskali so jih Polzelski in Ločiški gasilci, ki so jim prikazali gašenje požara in reševanje ponesrečenca iz vozila. Tudi vreme je  v času oratorija bilo lepo, tako da so se vsi imeli krasno.

Pri izpeljavi oratorija jim je bil v veliko pomoč domači župnik Jože Kovačec. Za podporo lepa hvala tako animatorjem za pridno delo, staršem za zaupanje, sponzorjem za pomoč, skratka vsem, ki so kakor koli pripomogli, da je oratorij odlično uspel. Oratorij so zaključili v petek 19. julija s sveto mašo.

Tone Tavčer

Oglejte si tudi