Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

V spomin in zahvalo

"Štirje, ki smo od osvoboditve ali že več let zahajali v prelepe naše gore, smo za mizo v gostilni Cizej že jeseni 1958 sklenili, da bi bilo koristno ustanoviti planinsko društvo in omogočiti obisk gora vsem ljubiteljem," je ob 40-letnici Planinskega društva (PD) Polzela zapisal ustanovni član in poznejši predsednik Vili Vybihal. Ustanovni občni zbor PD Polzela se je zgodil 26. aprila 1959 ob 15. uri v Domu svobode na Polzeli. Prvi organiziran izlet v hribe je bil 31. maja 1959 na Menino planino.

Društvo neprekinjeno uspešno deluje že več kot 60 let. Redno se vključujemo v vse dogodke v Občini Polzela, sodelujemo s Savinjskim meddruštvenim odborom planinskih društev Planinske zveze Slovenije (SMDO PZS), sodelujemo s sosednjimi društvi, vzdržujemo planinske poti proti Gori Oljki in na delu Savinjske planinske poti, skrbimo za delo z mladimi s poučevanjem varne hoje v hribe, organiziramo planinske izlete za mladino in odrasle, na planinskih orientacijskih tekmovanjih dosegamo najboljše rezultate, imamo strokovno usposobljene člane, tehnično in digitalno opremljeno društveno pisarno, dejavne sekcije in odseke, kot so: vodniški, markacijski, turnokolesarski, mladinski odsek, odsek za varstvo gorske narave, sekcija društva upokojencev, sekcija Športnega društva Andraž ...

Na redni seji upravnega odbora, ki je bila 30. marca 2023, smo člani odbora soglasno sprejeli sklep, da se 26. april razglasi za praznik PD Polzela. V spomin in zahvalo smo 26. aprila 2023 v gostilni Cizej na Polzeli, kjer se je vse začelo, odkrili spominsko plaketo. V prihodnje bomo ob prazniku društva za člane organizirali različne izlete ali dogodke.

Kot šesti predsednik PD zagotavljam, da bomo nadaljevali delo naših predhodnikov in organizacijsko ter strokovno postali prepoznavni za naše člane, Občino Polzela in Planinsko zvezo Slovenije. Spremljalo nas bo vodilo: "Le skupaj smo veliki, kot ptice v jati smo in bližje je nebo, ko na prste stopimo."


Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi