Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

Rokodelske delavnice v Izoli

V hotelu Delfin v Izoli so decembra potekale tradicionalne rokodelske delavnice, ki jih organizira Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), na njih pa sodeluje lepo število rokodelk in rokodelcev iz številnih slovenskih društev upokojencev.

Sodelovali sta tudi članici Društva upokojencev Polzela, ustvarjalna skupina Iskrice, Beti Mlakar kot mojstrica in Jožica Jegrišnik kot mentorica. Beti je vodila delavnico kvačkanih rož, na kateri je bilo sedem mentoric. Jožica je bila mentorica na delavnici vezenja božične zvezde. Delavnice so potekale vsak dan od 9. do 12. ure. 

V prijetnem vzdušju se sklepajo nova prijateljstva in pridobiva novo znanje ter ideje za ustvarjanje. Delavnice so obiskali tudi predsednik  ZDUS Janez Sušnik, poslanec Državnega zbora mag. Dejan Židan in podpredsednica ZDUS Vera Pečnik. Srečanje je bilo medijsko odmevno, med drugim so o njem govorili v oddaji Dobro jutro na RTV SLO. Pridružile so se tudi članice sekcije Ostre šivanke z Obirskega v Avstriji in Šavrinke iz Istre.

Vsak večer je potekal zabavni program, zadnji večer pa zaključni program  in poslovilno druženje. Udeleženci so si obljubili, da se prihodnje leto ponovno srečajo.

Beti Mlakar


Oglejte si tudi