DANES
25°C
8°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

V soboto, 25. novembra 2023, je Planinsko društvo Polzela organiziralo drugo tekmo v Savinjski planinski orientacijski ligi v sezoni 2023/24. Tekmovanje smo organizirali v zidanici Pr' Župerl v Dobriču pri Polzeli, ki nam jo je za ta namen prijazno odstopil Krajevni odbor Dobrič, za kar se iskreno zahvaljujemo.

Tekmovanja se je udeležilo 36 ekip oziroma 159 tekmovalcev iz osmih planinskih društev. Tekmovali so v šestih kategorijah in treh različno težkih progah, pri čemer so morali pokazati vse svoje planinsko in orientacijsko znanje. Na startu so morali pokazati teoretično znanje iz osnov planinske šole, nato premagati od 8,5 do 13 kilometrov dolgo progo ter pri tem opraviti še od 450 do 750 metrov vzponov in spustov. Na progi so jih čakale tri žive točke, na katerih so morali pokazati praktično znanje iz prve pomoči, vezanja planinskih vozlov ter poznavanja živali in rastlin, ki so značilne za Triglavski narodni park. Skupek točk iz preverjanja znanja in porabljenega časa na progi je na koncu določil končne rezultate tekmovanja.

Kot je v navadi že nekaj let, sta najbolj zastopani kategorija A (otroci do vključno 6. razreda osnovne šole), kjer je bilo osem ekip, in kategorija B (otroci do vključno 9. razreda osnovne šole), kjer je bilo 12 ekip. Prav tako opažamo, da zanimanje za POT po končanju osnovne šole močno upade, saj sta v kategoriji C (mladina do vključno 20 let) tekmovali samo dve ekipi. V drugih kategorijah je zanimanje za POT konstantno, tako je v kategoriji D (člani od 18 let) tekmovalo šest ekip, v kategoriji E (starejši od 45 let) pet ekip in v kategoriji F (družine - starši in otroci do vključno 9. razreda osnovne šole) tri ekipe.

V kategoriji A Planinsko društvo Polzela ni imelo svojih predstavnikov, v vseh preostalih kategorijah pa so naši tekmovalci zasedli prvo mesto. V kategoriji B je to bila ekipa Sokoli (Nace Jazbec, Jure Lešnik, Manca Jazbec, Teodor Tominšek in Jakob Pepevnik), šesto mesto je zasedla ekipa Junior hlodi (Jakob Ortl, Sofia Štih, Leonida Tominšek, Julija Kramer in Julija Zabukovnik), v kategoriji C je to bila ekipa Stekle lisice (Pavel Zapušek, Jakob Florjanc, Estera Kužnik in Judita Kužnik), v kategoriji D ekipa Voluharji (Julija Trobina, Urša Muti Djuraki, Bor Kunstelj in Lev Podbregar), v kategoriji E ekipa Malteški levi (Miroslav Jegrišnik, Stanka Tominšek Kužnik in Evgen Tominšek) ter v kategoriji F ekipa Mavrice (Tanja Jazbec, Lucija Jazbec, Zvonko Jazbinšek in Zlatka Jazbinšek).

1/35



































Vsem tekmovalcem, ki so se udeležili POT Polzela 2023, se iskreno zahvaljujemo in jim čestitamo.

Uroš Lešnik

Oglejte si tudi