Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Pet let druženja »Z naravo do zdravja«

Naravo imamo radi. Ko se pogovarjamo o živem svetu, ki nas obdaja, ko vrtnarimo ali smo samo na vrtu, se počutimo resnično živi. Zdi se, kot da nas narava poveže z globokim, blagodejnim virom energije. Pogovori o različnih rastlinah, ki nam lajšajo zdravstvene težave, ki nam dajejo hrano in pobožajo našo dušo, vnašajo radost v naša življenja. Zelo zanimivi in na trenutke kritični pogovori o svetu nam pomagajo razumeti današnji stresni čas, s katerim se lažje spoprimemo.
V skupini "Z naravo do zdravja" se srečujemo že pet let. Vedno več nas je in radi imamo srede, ko se vsak teden srečamo. Običajno se najprej pogovorimo o dogodkih, ki so zaznamovali teden, o počutju, zdravju ... Zadnje čase večkrat prihajamo s košaricami, lončki, stekleničkami ali pladnji ter si skupaj  ogledujemo in prepoznavamo različno rastlinje, pokusimo različne specialitete, vse od olj, tinktur, čajev, marmelad, zeliščnih namazov, oreščkov, različnih kruhov do okusnega peciva. Poseben izziv nam predstavljajo manj znane rastline in sadeži. Izmenjava sadik in semen je postala stalnica na naših srečanjih. Skupne urice v naši skupini so prijetne, ker vsakdo prispeva svoj delček, da nam je lepo, da se večkrat iz srca nasmejimo ter veliko novega in koristnega odnesemo s seboj domov. Dobro se zavedamo, da zdravje ni le odsotnost bolezni.


Zdravi smo, ko se telesno in duševno dobro počutimo v okolju, kjer delamo in živimo. Skupaj se znamo poveseliti ob osebnih praznikih in jubilejih naših članov. Ponosni smo, da je Jaka Jeršič z nami delil svoja videnja in spoznanja ob visokem življenjskem jubileju. Tudi na tem mestu mu iskreno čestitamo in želimo še veliko zdravih let tudi v naši družbi.


Cvetka Mastnak Čulk

 

Oglejte si tudi