Oceni objavo

Gorski tek na Goro Oljko

Tradicionalni gorski tek za Zoranov pokal, ki ga organizira Planinsko društvo Polzela v sodelovanju s Športnim društvom Andraž, je uspel. 

V soboto 8. julija 2023, je teklo 57 tekačev iz raznih krajev Slovenije: Celja, Ormoža, Trbovelj, Medvod, Ljubljane, Izlak, Mozirja, Frama, Polzele … Točke, ki so jih tekači pridobili, štejejo za Štajersko-Koroški pokal 2023. Proga, dolga 7,4 kilometra, je bila letos označena z novimi smernimi tablami in oznakami o dolžini pretečene poti. Na mestih, kjer proga prečka lokalne ceste, so bile postavljene zapore.

Ob prijavi je vsak tekač prejel številko in merilni čip. Izvedle so se elektronske meritve časa, ki so se sproti objavljale na spletni strani arrowliveresults.com. Na cilju so tekači prejeli spominsko darilo in topel vegetarijanski ali mesni obrok. Na progi je bilo poskrbljeno za medicinsko pomoč. Bila je tudi postojanka za napitke. Letos je en tekač zaradi dehidracije omagal, vendar sta Mojca Gregorc in Jana Golič hitro in uspešno pomagali.

Najhitrejši tekači so prejeli pokale (ločeno moški in ženske) in kolajne. Kolajne so prejeli najhitrejši v svoji starostni kategoriji. Razpisanih je bilo osem starostnih kategorij po obdobjih 10 let, prav tako ločeno za ženske in moške.

Najhitrejša pri ženskah  je bila Eva Arh, članica ŠD Izlake, s časom 45 minut 25 sekund. Absolutni zmagovalec je postal Tadej Grilc, član Koroškega atletskega kluba, s časom 33 minut 20 sekund. Polzelan Amadej Štok Tkavc je bil s časom 50 mininut 16 sekund najboljši v moški kategoriji do 29 let. Najmlajša udeleženka teka je bila 11-letna Tisa Jegovnik, najstarejši tekač je bil 82-letni Branko Janez Rojc.

V času teka so bile nekatere lokalne ceste proti Gori Oljki zaprte. Organizatorji se za razumevanje in strpnost zahvaljujemo domačinom in vsem, ki ste pomagali pri uspešni izvedbi športnega dogodka.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi