Februarja smo v Društvu Dvorec imeli kuharski tečaj ''Mehiška hrana'', ki ga je vodila Carmen Maria Fernandez. Takole pravi o tem dogodku:
"Nekaj let nazaj sem na spletu brala članek Nine Korinšek, v katerem je napisala, da je mehiška kuhinja izvrstna mešanica starodavnega srednjeameriškega kuhanja in španskih kuharskih mojstrovin. Vsakič, ko mi nekdo reče, da je mehiška hrana pekoča, po navadi odgovorim, da ni tako. Imamo jedi, ki so podobne evropejskim, in druge, ki so drugačne, bolj posebne.
Večkrat mi povedo tudi, da jim je všeč mehiška hrana, ki jo dobijo v mehiških restavracijah po Sloveniji. Žal moram odgovoriti, da to ni prava mehiška hrana. Mi jo imenujemo "Tex-Mex" (Texas-Mexico). S tem povem dovolj …
Zato si vedno želim pokazati, kaj mehiškega lahko naredimo iz sestavin, ki jih dobimo v Sloveniji. Pokažem tudi, kakšne jedi lahko naredimo s sestavinami, ki jih sicer lahko kupimo, a ne v navadnih trgovinah.
Februarja se je na tečaju zbrala mala skupina. Naredili smo tortilje iz pšenične moke, z različnimi mesnimi nadevi in omakami. Tortilje se sicer lahko kupijo v trgovini, vendar jih je zanimivo narediti tudi doma. Poskusili smo različne moke in maščobe za različne potrebe in okuse. Vse je bilo zelo dobro. Pripravili smo tudi mangovo kremo in se tako tudi posladkali. Manjkale so le tortilje iz koruzne moke, ki mi je takrat ni uspelo dobiti. Bodo za naslednjič. Upam, da se vidimo!"




