Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
13°C
-5°C
JUTRI
14°C
-2°C

Koncert ob 10. obletnici Pihalnega orkestra Cecilija Polzela

Preprosto in povedno, »Naših 10«, tako so koncert ob svoji obletnici, ki se je zgodil 5. septembra 2020 ob 19. uri, poimenovali člani Pihalnega orkestra Cecilija Polzela. Tokrat so se, zaradi preventivnih priporočil in ukrepov v zvezi s koronavirusno boleznijo, odločili koncert izvesti pod obnebjem poznopoletnega večera na  dvorišču pred svojimi matičnimi prostori Glasbene šole Cecilija na Polzeli. Koncertno prizorišče se je izkazalo za izvrstno in zagotovo bo v naslednji desetletki še večkrat privabilo glasbenih navdihov željne poslušalce. 

 

Jubilejni glasbeni sprehod skozi preteklo dekado delovanja so uvedli z energično Adamičevo skladbo »Tra ta ta, zdaj igra naša muzika« in tako je poslušalstvo vstopilo na glasbeni vlak, ki jih je skozi odigrane skladbe popeljal od orkestrovih začetkov v letu 2010 do današnjih dni. Prelomnica je bilo leto 2017, ko so organizirali svoj prvi resnično velik projekt, koncert filmske glasbe »Veliko platno«, ki so ga popestrili z ustrezno kostumografijo in igranimi  ter plesnimi vložki. Istega leta so obudili tudi tradicijo prvomajskih  budnic in od takrat dalje vsakega prvega maja že ob ranih urah prebujajo krajane občin Polzela in Braslovče. V tem letu so prevzeli tudi pobudo za organizacijo tradicionalnega Območnega srečanja pihalnih orkestrov na Komendi. Že naslednje leto so izvedli dogodek, na katerega, pravijo, so najbolj ponosni. Mjuzikl »A je to ...?«, ki je poslušalce popeljal v svet risank in risanih junakov. Torej skupek glasbe iz risank in risanih filmov, pihalni orkester, humornimi vložki likov Pata in Mata iz risanke A je to in odlični profesionalni solisti vokalisti. Pa nepozabni igrani vložki družine Kremenčkovih, Smrkcev in še in še ... Vse so podkrepili  z odličnimi kostumi in sceno, za katere zasnovo in izdelavo so prav tako poskrbeli sami v orkestru. Dogodek je na vseh izvedbah požel stoječe ovacije publike. Koncert na višji stopnji, kot pravijo v orkestru. »Krivec« zanj je njihov dirigent in umetniški vodja orkestra Gašper Smisl, ki je začel pisati priredbe za te skladbe. Gašper Smisl pa komponira tudi lastne skladbe za orkester in eno izmed njih z naslovom Medenina smo slišali tudi ta večer. Leto 2019  so zaokrožili s samostojnim koncertom »Prepletanja« in z gostovanjem na dogodku folklorne skupine Grifon iz Šempetra z naslovom »Iz Goričkega v Piran«.

 

Jubilejni večer so poleg odigranih skladb preteklega desetletja ozaljšali tudi pogovor s prvim umetniškim vodjem in dirigentom orkestra, profesorjem Dejanom Podbregarjem, ter obujanje spominov na zgode in prigode orkestrovih desetih let, ki sta jih posebej za ta večer pripravili članici Neža Lesjak in Veronika Zupan.

Pihalni orkester  KGD Cecilija Polzela je eden izmed biserov kulturnega dogajanja na Polzeli in tudi širše. Nabor glasbenih žanrov, ki jih preigrava orkester, je pester in zaobjema vse od popa, roka, plesne in filmske glasbe ter seveda koračnic. V svoje vrste vedno vabi tudi nove člane. 

 

Koncert so sklenili z mislijo, da jih najbolj osreči videti zadovoljne in vesele obraze svoje publike. To jim vedno znova uspeva. Tudi tokrat. Čestitke ob jubileju.

 

 

Pika Pilko

 

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi