Polzela

DANES
21°C
9°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in akcije bodo obraz največjega športnega dogodka letošnjega poletja.

Olimpijske igre predstavljajo vrhunec športnih dosežkov – slavljenje človeških prizadevanj, odpornosti in odločnosti. 

Za Slovenijo udeležba na teh igrah ni le izkazovanje športne moči; je dokaz zavezanosti našega naroda k odličnosti, prijateljstvu in pošteni igri. 

Ko stojimo na pragu tega pomembnega mednarodnega dogodka, z velikim ponosom in pričakovanjem razkrivamo vrsto dogodkov, katerih cilj je širjenje olimpijskega vzdušja, enotnosti in športnega duha na svetovnem prizorišču. 

Projekt Slovenska bakla je ena izmed prvih pobud, ki je izraz naših olimpijskih sanj in poti, ki smo si jo začrtali za OI Pariz 2024. Bakla, ki je leta 2021 nastala v jeklarni na Ravnah na Koroškem pri Skupini SIJ – Slovenski industriji jekla, bo tudi v tem olimpijskem letu širila vrednote olimpizma in zbirala pozitivne misli za slovenske športnice in športnike na olimpijskih igrah v Parizu. Olimpijski ogenj je 17. aprila 2024, na pot krenila v Lendavi. Na dan, ko začnemo odštevati 100 dni do otvoritve Olimpijskih iger v Parizu, se bo le-ta podala na 72 dni dolgo potovanje, ki se bo zaključilo 13. julija 2024 v Kranjski Gori. Plamen olimpizma bo močno gorel v naših srcih, nas povezoval in predstavljal našo neomajno predanost športnikom ter podporo državljanov v pripravah na Olimpijske igre v Parizu.

Polzelo bo Slovenska bakla obiskala v soboto, 18. maja 2024, ob 11. uri na Športnem igrišču na Polzeli. Bodite z nami in del olimpijskih iger.

Oglejte si tudi