Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
20°C
5°C
JUTRI
22°C
7°C
4234

Vzpon na Koroško Rinko, ferata na Češko kočo

Prvotni načrt za nedeljsko turo 7. avgusta 2022 je bil vzpon na Mangart, a smo ga zaradi slabe vremenske napovedi zamenjali z vzponom na Koroško Rinko.

Nekaj po četrti uri zjutraj smo planinci Planinskega društva Polzela krenili s parkirišča na Kranjski Kočni proti ferati na Češko kočo. K vstopu na ferato smo prispeli ob svitu. S prvim skokom smo opravili hitro in tekoče, pri drugem pa se nam je  zaradi nedavnega podora in poškodovane jeklenice malo zalomilo in smo ta del prehodili po "obvozu".

Nadaljevanje ferate je speljano po razu v super skali, prava alpinistična klasika, ki nas je pripeljala na planinsko pot malo nad Češko kočo. Od tu smo sestopili pod Žrelo in se povzpeli po Slovenski poti do Kranjske koče na Ledinah. Pri koči smo naredili postanek za jutranjo kavico in zajtrk, nato pa nadaljevali z vzponom na Koroško Rinko. Pot so po podoru v zgornjem delu lepo obnovili in očistili, a je kljub temu na poti še polno grušča.

Na vrhu se je megla malo razkadila, da smo lahko videli sosednje vrhove. Sledil je sestop mimo koče na Ledinah in po lovski poti do izhodišča.

Uroš Lešnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi