Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Zimska pravljica v Občinski knjižnici Polzela

Toplo vreme je že skoraj pobralo ves sneg, vendar nas to ni ustavilo in smo se v četrtek, 25. januarja 2024, v Občinski knjižnici Polzela zbrali na snežni pravljici. Ker je bila z malimi poslušalci tokrat prvič na Polzeli knjižničarka Tina, so ji morali otroci malo pomagati in pokazati, kje sedi ona, kje sedijo otroci. Ko smo vse to razjasnili, pa so otroci z navdušenjem začeli pripovedovati o svojih dogodivščinah na snegu, o sankanju, kepanju in snežakih, ki so jih naredili.


In ko smo ravno pri snežakih, tudi knjižničarka je imela kaj povedati o njih. Zgodba, ki si jo je izbrala, je namreč pripovedovala o snežakih, ki jim začne biti srce in kar sredi noči zapustijo svoje mesto ter se sami odpravijo na pot in srečajo še druge snežake oziroma snežno deklico. V drugi zgodbi pa smo naleteli na pingvine, ki so na svojem ledenem otoku našli rdečo, listasto stvar. In če so naši poslušalci takoj uganili, kaj ta stvar je, so pingvini v zgodbi potrebovali nekoliko več časa, da so rešili uganko.


V drugem delu druženja so se otroci iz poslušalcev prelevili v ustvarjalce. Vsi izmed njih, pa tudi nekaj staršev in starih staršev, so izdelali čisto svoje snežake, in to takšne, ki se na soncu in toplem vremenu ne bodo stopili. In tako smo sklenili naše prijetno druženje, ki je potekalo ob lepih zgodbah in ustvarjanju.


Tina Štrajher

Oglejte si tudi