Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Praznično in glasbeno obarvano vzdušje s Pihalnim orkestrom Cecilija

V decembru je Pihalni orkester Cecilija, ki spada pod Kulturno-glasbeno društvo Cecilija Polzela, prvič priredil Praznični koncert. Lotili so se ga na profesionalni ravni, saj so želeli, da učinkuje resnično praznično. Vključeval je ogromno glasbe, odlične soliste, tri vrhunske pevce in atraktivne plesne točke.
Pihalni orkester Cecilija je pripravil pester program, ki je vseboval vse vrste žanrov glasbe. Od tiste praznične do popularne, saj so znani po tem, da igrajo zelo raznoliko glasbo. Medse so tokrat povabili tri odlične vokaliste: Ano in Roka Bastla ter svojo flavtistko Tino Uratnik. Skupaj so zapeli vsem znan Silvestrski poljub in publiko popeljali v novoletni čas. Zakonca Bastl sta se prelevila v igriv par, v katerem žena prepričuje svojega moža, naj jo pelje plesat. Skladba Plesat me pelji, ki sta jo zapela, je avtorska mojstrovina izpod peresa dirigenta in predsednika društva Gašperja Smisla.

Gašper je tisti, zaradi katerega orkester deluje zares odlično. Člani so motivirani, zagnani in pripravljeni, da v novem letu stopijo novim izzivom naproti. Skupaj že pridno kujejo načrte za naprej.

S spretnimi nogami so program popestrili učenci plesne šole TEJ Dance, ki so se prelevili v različne filmske akterje iz filmov Mamma Mia, Grease in na koncu zaplesali kot Božičkovi pomočniki ob vsem dobro poznani skladbi All I Want For Christmas Is You. 

Pridružil se jim je tudi harmonikar Jernej Pikl, ki je s člani orkestra zaigral poskočno skladbo, prav tako avtorsko Gašperja Smisla, Najina mala sreča. Zgodbo pa je z njimi ponovno ustvarila napovedovalka Pika Pilko, ki je z njimi spisala že kar nekaj poglavij. Za fotografije so poskrbeli odlični DrumLife Production.

Koncert so izvedli v mali telovadnici Osnovne šole Polzela in zaradi vsem znanih omejitev morali omejiti sedišča. Zanimanje za koncert je bilo resnično veliko, vendar jim koronsko obarvano obdobje in nerazpoložljivi večji prostori za izvedbo koncerta na žalost niso prizanesli.

Upamo, da tako kot Pihalni orkester Polzela optimistično stopate v novo leto in da se kmalu spet srečamo na koncertu.

Živa Avžner

Oglejte si tudi