Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
14°C
10°C
TOR.
20°C
7°C

Gradnja telekomunikacijskega omrežja in pločnika

V drugi polovici avgusta investitor telekomunikacijsko podjetje T-2, d. o. o., z namenom čim več uporabnikom omogočiti dostop do optičnega omrežja začenja izgradnjo telekomunikacijskega omrežja na določenih območjih Občine Polzela. 

Predvidena je gradnja približno 30 kilometrov omrežja in bo potekala v dveh fazah. Prva faza gradnje bo potekala predvidoma med 17. avgustom 2020 in 18. decembrom 2020 ter zajema območje med ulicama Rimske terase in Prečna ulica, ulice Ob Savinji, Savinjska cesta, Cvetlična ulica ter ulica Ob železnici do predvidene centrale na Trgu sv. Marjete. Začetek druge faze, ki bo zajemala območji Cvetlične ulice in ulice Pod bregom ter območji Ločiške in Sončne ceste, pa je predviden v januarju prihodnje leto. 

Sočasno z gradnjo omrežja v prvi fazi bo tudi Občina Polzela pristopila h gradnji pločnika, ki bo zagotavljal večjo varnost pešcev v prometu. Pločnik je predviden na lokalni cesti LC 490591 v naseljih Ločica ob Savinji ter Breg pri Polzeli, v skupni dolžini 1500 metrov.  

V času gradnje bo glede na trenutno lokacijo gradbenih del postavljena pomična delna zapora prometa. 

Rok Železnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi