Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

50 let Zveze Sožitje

Zveza Sožitje praznuje letos 50 let delovanja.

Zveza Sožitje – zveza društev za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju, praznuje letos 50 let svojega delovanja. V Zvezo je vključenih 51 društev iz vse Slovenije, med njimi tudi naše društvo Sožitje.

Prireditve ob visokem jubileju so se odvijale skozi vse leto.  Osrednja proslava  je bila 31. maja  v Cankarjevem domu. Udeležili so se je predstavniki vseh društev, pomembni gostje, udeleženci mednarodne konference in mnogi drugi. Slavnostni govornik je bil predsednik države, Borut Pahor.

Konec avgusta pa so se začela praznovanja po regijah. Društva iz naše regije, ki  vključuje društva iz Maribora, Ptuja, Ljutomera, Gornje Radgone, Lenarta, Lendave, Murske Sobote, Slovenske Bistrice in naše društvo Sožitje, bomo ta jubilej obeležila z regijsko proslavo na Treh kraljih, ki bo v soboto, 21.9. 2014. Na njen pričakujemo okrog 450 udeležencev, članov društev, vabljeni  pa so tudi nekateri gostje.  Slavnostna govornice na proslavi bo predsednica Zveze Sožitje, dr. Katja Vadnal.  Pokrovitelj proslave bo župan občine Slovenska Bistrica, dr. Ivan Žagar.

Zveza Sožitje je kot krovna organizacija pomembna za delovanje vseh društev po Sloveniji. Njeni raznovrstni programi, namenjeni družinam, mladostnikom, starejšim, pomenijo obogatitev vsakdanjika oseb z motnjami v duševnem razvoju. Ni zanemarljiva njena izobraževalna funkcija, skozi katero predstavnike društev informira o novostih v zakonodaji,  strokovnem področju, omogoča izdajo strokovne literature in revije Naš zbornik. Našemu društvu pa je v veliko oporo s sofinanciranjem, kajti brez teh sredstev ne bi bilo mogoče izvesti  večine socialnih programov za člane.

                                                                                               Andreja Resman,

                                                                                 predsednica društva Ormož  in vodja  regije

 

Povezave

Zveza Sožitje

Oglejte si tudi