Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
6°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

PLANINSKI IZLET NA SINJI VRH

Planinsko društvo Nazarje je bilo v aprilu delovno. Poleg planinskega vikenda na Farbanci za mlade planince in organizacije orientacijskega planinskega tekmovanja je izvedlo tudi planinski izlet na Sinji vrh.
V soboto, 18. malega travna 2015 se je organizirana skupina 36 dobro podkovanih in še bolje razpoloženih nazarskih planincev podala na pot iz Ajdovščine na Sinji vrh (1002 m), ki leži na samem robu Trnovskega gozda.

 

Po počitku na kmetiji pod vrhom smo po slovenski planinski poti veselo odrajžali preko Kovka (692 m) do Cola.

 

Na pot smo se podali ob rahlo preteči napovedi o možnosti za izlet neprijetnega vremena v obliki in vsebini dežnih kapelj in močnih vetrov. Vendar iz tega ni bilo nič. Iz krajev, kjer je burja doma, smo jo srečno odnesli brez dežja in brez vetra. Res pa je tudi, da nismo imeli želenih širnih razgledov vse do domačih gora, Triglava in morja.

 

Namesto pogledov na morje smo občasno občutili morje megle, vendar nas je obiskalo tudi nekaj sončnih žarkov. Bolj kot nad morjem megle smo bili navdušeni nad obilico (morjem) vonjav spomladanskega primorskega gozda. Cveteli in dehteli so divji kostanji (v parku), mali jeseni, glogi, češnje, bori in brini, rešeljike, šmarne hrušice,  …

 

Zlasti nas je navdušilo morje rumenih avriklov, ki so nas gosto posejani spremljali lep del poti po grebenu Podrte gore. Družbo so jim delali številni modri spomladanski svišči (zaspančki).

 

Več fotografij in podrobnosti na naši spletni strani.

Oglejte si tudi