DANES
24°C
8°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Likovna kolonija učencev OŠ Nazarje v okviru projekta "Za smeh v otroških očeh"

Učenci OŠ Nazarje so v soboto, 7. maja, pod mentorstvom akademskega umetnika Uroša Potočnika in Urške Skornšek, ki se je prijazno odzvala povabilu, skozi likovno kolonijo spoznavali različna likovna področja.
Likovna kolonija se je pričela že v dopoldanskem času in se je zaključila v popoldanskih urah. Sodelujoči učenci so pod mentorstvom akademskih umetnikov pridobivali znanja in izkušnje ter se z lastnim preizkušanjem urili na različnih področjih in likovnih tehnikah. Učence sta usmerjala akademska slikarja, Uroš Potočnik in Urška Skornšek, ki se je z veseljem odzvala povabilu na likovno kolonijo. Učenci so v avli šole ustvarjali z različnimi spreji, tempera barvami in drugimi pripomočki, v učilnici tehničnega pouka pa je potekalo kiparjenje, nastajale so prave umetniške skulpture. Likovne motive so si učenci zamislili sami in jih na svoj način in doživljanje skozi ustvarjalen dan vnesli v svoje izdelke. Skozi celoten proces so nastajali čudoviti izdelki, nekateri samostojni, nekaj je bilo pa tudi zamišljenih kot zgodba skozi več likovnih umetnin. V galeriji priloženih fotografij si lahko ogledate, kako so dela nastajala, končne izdelke pa si boste lahko ogledali na razstavi
1/27




























 v začetku meseca junija v Jakijevi hiši - Galeriji Nazarje, ko bo odprtje razstave del s kulturnim programom in avkcijo ter prodajo umetnin. Izkupiček od likovnih del, katere bodo podarili gostujoči akademski umetniki in učenci OŠ Nazarje, bo namenjen izvedbi projekta "brezplačne šole".

Oglejte si tudi