Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Kam za vikend? Privoščite si avanturo po Muti

Tako obiskovalci občine kot njeni prebivalci se dostikrat sprašujejo kje preživeti sobotno popoldne in kam se odpraviti na lep poletni dan. Ne izgubljajte več časa z razmišljanjem in se raje odpravite na lepše, saj smo za vas zbrali najbolj priljubljene destinacije v tej občini.
Za začetek vam priporočamo ogled najbolj obiskanih turističnih znamenitosti na Muti. To sta Rotunda Sv. Janeza Krstnika na Sp. Muti, ki je poleg bogate zgodovinske vrednosti prava arhitekturna paša za oči, in Kovaško-livarski gasilski muzej na Zg. Muti, kjer si lahko ogledate kar več kot štiristoletno zgodovino kovaštva, livarstva in gasilstva na Muti (trenutno v obnovi).

 

Če vas zanimajo cerkve in kapele, si oglejte župnijsko cerkev Sv. Marjete v centru Mute ter Ekološko kapelico v Bistriškem jarku. Od tam se lahko odpravite po brvi čez reko Bistrico in naprej po markirani planinski poti do Sedelnikovega slapa in še dlje do Sv. Jerneja.

 

Ljubitelji hribov in pohodništva se poleg Sv. Jerneja lahko povzpnete še na  Pernice, Sv. Primož nad Muto ali Bricnik, od koder vas čaka čudovit razgled na Dravsko dolino in Pohorje. Na vsakem hribu se nahaja tudi cerkev poimenovana po svojem zavetniku. Na Sv. Primožu nad Muto pa vam bodo na izleniški kmetiji Matij ali izletniški kmetiji Breznik postregli s pravim kmečkim kosilom. Če bi se namesto hribov raje sprehodili po gozdu in nadihali svežega zraka, pa vam je na voljo gozdna učna pot Grašin.

 

Po vsej tej hoji boste verjetno lačni, zato se lahko ustavite v eni izmed številnih turističnih kmetij in restavracij, kot sta Gostilna pri Lipi in Gostišče pri Izidorju. Ste prinesli svojo hrano? Ni problema! MM Club na Gortini nudi tudi najem prostora za piknik z žarom, bazenom in možnostjo prenočitve na skednju. Idealno za prave zabave.

 

Ne izpustite pa postanka pri Mitnici, novi turistično- rekreacisjki, kulturni in gostiski točki tik ob izlivu reke Bistrice v reko Dravo, zagotovo boste navdušeni.

 

Oglejte si tudi