Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Ostajajo drugi v atletski ligi

Po drugem kolu je vodilna ekipa še nekoliko povišala prednost. Ekipa atletov iz Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske (DP JZŠ), katera je na prvi tekmi zbrala največ točk, je teh največ zbrala tudi na domačem stadionu v Celju, druga so bila ekipa iz Društva paraplegikov Koroške (DPK)  in tretja od Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine (DP LJ).

 Drugo kolo je organiziralo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske na stadionu Kladivar Celje. Razmere za tekmovanje so bile zelo dobre. Tekmovanja, ki so ga izvedli sodniki Sodniškega zbora Atletskega kluba Kladivar Celje se je udeležilo 33 tekmovalcev iz šestih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov).

Najboljši rezultat na tokratnem tekmovanju je uspel Janežič Marti v suvanju krogle, ki za rezultat 4,55 m prejela 773,81 točk in Henriku Planku, ki je za rezultat 14,72 m v metu kopja prejel 757,22 točk, zelo dober je bil tudi v metu diska.

Naštejmo stopničke« naših atletov iz koroškega društva: Žibret Boris je bil prvi na 200 m in drugi na 800 m in Damjan Hovnik je bil prvi na 100 m in drugi na 400 m.

Sledita še dve tekmi ligaškega tekmovanja v atletiki za pokal Zveze paraplegikov Slovenije v Mariboru in Murski Soboti.

Oglejte si tudi