Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
3°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Namiznoteniški turnir Top 8

Na prvem letošnjim TOP 8 turnirju za mladinke in mladince v odlični organizaciji NTK Xiom Muta v športni dvorani Muta sta se prvega mesta veselila Sara Tokić (Vrtojba) in Brin Vovk Petrovski (Savinja). Med mladinkami je drugo mesto osvojila Polona Horvat (Fužinar Inter Diskont), tretje pa Lana Slatinšek (ŠD SU), pri mladincih pa je bil drugi Miha Podobnik in tretji Domen Hohnjec (oba Savinja).

V nekoliko okrnjeni zasedbi je pri mladinkah Sara Tokić vse svoje nasprotnice premagala s 3:0 in samo potrdila, da je v tem trenutku najboljša slovenska igralka v tej kategoriji. Zelo napet je bil dvoboj med Polono Horvat in Lano Slatinšek, ki je, kot se je pokazalo pozneje, odločal o drugem mestu. S 3:2 (10, -8, 3, -7, 5) je slavila Horvatova, ki je turnir končala s šestimi zmagami, Slatinškova pa s petimi. S štirimi zmagami je bila četrta Kim Kastelic (Krka), z dvema je bila Nika Pandev (Fužinar Inter Diskont) peta, Ana Gergek (Kema Murexin) pa šesta. Po enkrat sta zmagali Ema Crnkovič (Kema Murexin) na sedmem mestu in Katarina Lešnjak (Kajuh-Slovan) na osmem mestu.

Savinja je pri mladincih osvojila prva štiri mesta, brez poraza pa se je prvega mesta veselil Brin Vovk Petrovski, ki je v odločilni tekmi za prvo mesto v petem krogu s 3:1 (8, -5, 2, 5) premagal Miho Podobnika. Za Logatčana v dresu Savinje je bil to edini poraz na turnirju, medtem ko ga je Vovk Petrovski končal brez poraza. Tretjeuvrščeni Domen Hohnjec je na tretjem mestu prišel do petih zmag, četrtouvrščeni Gašper Srebočan Čebela pa s štirimi zmagami četrti. Najboljši igralec, ki ni bil član Savinje, je bil Luka Jokić (Mengeš), ki je zmagal trikrat in je bil peti, šesti pa je bil Bor Brodnjak (Kajuh-Slovan) z dvema zmagama. Tudi sedmo in osmo mesto je pripadlo igralcema Savinje, sedmi je bil z eno zmago Miha Fatur, brez nje je ostal Matic Čopar.

V drugi kakovostni skupini najboljša Neža in Mark Gazvoda

Sestri Neža in Neja Gazvoda (obe ŠD SU) sta bili v drugi kakovostni skupini s šestimi zmagami prva in druga. Prvo mesto je osvojila Neža, ki je medsebojno tekmo v prvem krogu dobila s 3:2, edina, ki jo je premagala, pa je bila Vita Kocjančič (Arrigoni), ki je bila s tremi zmagami na koncu četrta. Pred njo se je s petimi zmagami uvrstila njega klubska soigralka Layla Turk. Po tri zmage so imele še Tina Križanič (Mengeš) na petem mestu in Zoja Žolek (Cirkovce) na šestem mestu. Z dvema zmagama je na sedmem mestu turnir končala Erin Ukovič (Arrigoni), brez zmage je ostala Maruša Vrhovnik.

V družini Gazvoda je prvo mesto v drugi kakovostni skupini ostalo tudi pri mladincih, saj ga je brez zmage osvojil Mark Gazvoda (ŠD SU). S petimi zmagami je bil drugi Blaž Lapajne (Xiom Muta), tretji pa Timotej Jerina (Mengeš). Miha Homan (Fužinar Inter Diskont) je bil s štirimi zmagami četrti, na petem mestu je Zal Šesek (Vesna) prišel do treh zmag, Nel Savšek Pintarič na šestim do dveh, tako kot tudi Janez Jedlovčnik (Krka) na sedmem. Osmouvrščeni Luka Šantavec (Sobota) je turnir končal brez zmage.

V tretji kakovostni skupini najboljša Neža Horvat in Aleks Koželj

V tretji kakovostni skupini se je pri mladinkah prvega mesta veselila Neža Horvat (Fužinar Inter Diskont) s sedmimi zmagami. S petimi zmagami je bila druga Laura Rahotin Pavič (Vesna), s štirimi je bila tretja Nina Mačič (Fužinar Inter Diskont), prav tako s štirimi zmagami pa je bila Pika Gorenc (Mengeš) četrta. Treh zmag sta se na petem mestu veselili Lana Maučec (Kema Murexin) in na šestem Viktorija Letnar (Preserje), z dvema zmagama je bila Tjaša Večko (Fužinar Inter Diskont) sedma, brez nje pa je bila na osmem mestu Anamarija Bizjan.

Aleks Koželj (Žalec) je s sedmimi zmagami osvojil prvo mesto v tretji kakovostni skupini med mladinci. Drugi je bil Filip Mušić (Kajuh-Slovan), ki je zmagal šestkrat, tretjeuvrščeni Blaž Pandev (Fužinar Inter Diskont) pa s petimi tretji. Četrtouvrščeni Mitja Erzetič (Vrtbojba) in petovurščeni Tomaž Pertovt (Žalec) sta prišla do treh zmag, šestouvrščeni Jaka Gačnik Zupanc (Krka) pa dvakrat. Z eno zmago sta bila sedmi Matic Vertuš (Krka) in osmi Mihajlo Pauković (Arrigoni).


(vir: slo-namiznitenis.si in muta.si)

Oglejte si tudi