Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
5°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Šolsko tekmovanje učnih podjetij

V torek, 10. 1. 2023, je na Srednji šoli Slovenj Gradec in Muta potekalo šolsko tekmovanje učnih podjetij. Tekmovanja so se udeležila tri učna podjetja, UP Asistentko, ki se ukvarja z osebno asistenco in varstvom otrok, podjetje sta zastopali Zala Viltužnik in Nika Kovač, UP T.U.P., ki sta ga zastopali Ida Kalčič in Elvira Gorinjac, in se ukvarjajo s prodajo eko grelnih blazin, ter UP Planet mladih, ki organizira delavnice za mladostnike, zastopali pa sta ga Staša Lukner in Maša Kremzer. Ocenjevalno komisijo smo sestavljale Vanja Lužnic, Karmen Grudnik in Darja Sovinc.

Komisija je predhodno ocenila poslano promocijsko gradivo in sicer celostno grafično podobo podjetja – katalog, prospekt, zgibanko, vizitke, jumbo plakate, radijsko reklamo, nagradno igro za kupce, spletno in Facebook stran, Instagram …. Na samem tekmovanju so se podjetja predstavila s predstavitvenim pitchem, komisija pa je z vprašanji preverili njihovo informiranost o izdelkih in storitvah podjetja, poznavanje trga ter način reagiranja v določenih izrednih razmerah na trgu.

Vsa učna podjetja so se izredno dobro odrezala. Njihovo promocijsko gradivo je vrhunsko izdelano, zelo dobro poznajo svoje proizvode, pokazali pa so se tudi kot odlični retoriki, ki se znajdejo v vsaki situaciji. Odločile so malenkosti. Na državnem tekmovanju učnih podjetij v Celju bo našo šolo zastopalo učno podjetje Asistentko, učni podjetj Moj planet in T.U.P. pa bosta v istem času trgovala z učnimi podjetji iz vse Slovenije.

Galerija

Darja Sovinc, univ. dipl. ekon


(vir: sssgm.sc-sg.si)

Oglejte si tudi