Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Triglav

POHOD NA TRIGLAV

 

Za izhodišče na 2.864 m visokega očaka si bomo izbrali kar Rudno polje na Pokljuki (1.340 m), ker je od tu še najbolj »položna pot« oz. najbolj udoben pristop, če se temu cca. 7 urnemu vzponu na Triglav lahko tako reče. Zagotovo je iz Pokljuke najmanj višinskih metrov vzpona na Triglav, kar nam bo še kako prav prišlo pri samem sestopu, ko bodo že začela škripati kolena.

 

1. dan (sobota)

V soboto zgodaj zjutraj se bomo z avtomobili zapeljali do Rudnega polja na Pokljuki, nato pa se bomo počasi začeli vzpenjati proti Triglavu. Po približno treh urah hoje po prelepih gorskih tratah, bomo prispeli do Vodnikovega doma na Velem polju, nato pa bodo sledile še tri ure vzpona do Staničeve koče na višini 2.332 m. V koči bomo prespali, če pa se bo komu še ljubilo hoditi, bo lahko skočil še na občudovanje sončnega zahoda na Begunjski vrh - 30 min hoje ali pa celo na Cmir - 2 uri hoje. Drugi, ki boste imeli pa dovolj hoje in nošenja nahrbtnikov za ta dan, pa boste lahko sede pred kočo ob kakšnem čaju preprosto občudovali okoliške vrhove.

 

2. dan (nedelja)

Po zgodnjem zajtrku se bomo v vodstvu izkušenega inštruktorja počasi odpravili proti Triglavu (2 uri hoje). Najprej se bomo povzpeli do Malega Triglava, nato pa po samem grebenu še do vrha Triglava. Na vrhu se nam bo (vsaj upajmo) odprl prelep razgled, nato pa bo sledil pravi planinski krst za tiste, ki bodo prvič na Triglavu. Nič hudega vam ne bo v primerjavi z dokaj dolgim sestopom nazaj do Pokljuke, le ta-zadnja vas bo nekaj minut krepko bolela. :) Sledil bo cca. 6-urni sestop nazaj do Rudnega polja na Pokljuki, izlet pa bomo zaključili z zasluženim pivom ali pa kakšno večerjo. Prihod domov je predviden v večernih urah.

 

Povezave

www.pzs.si

Oglejte si tudi