Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
3°C
Oceni objavo

Igor Kasnik državni podprvak

Na desetsteznem kegljišču Golovec v Celju je 12. maja 2018 Zveza za šport Slovenije – Paraolimpijski komite organiziral in izvedel državno prvenstvo Slovenije v kegljanju za invalide za sezono 2017-2018. Tekmovanja se je udeležilo 60 kegljačic in kegljačev, ki so nastopili v sedmih različnih tekmovalnih kategorijah. Med njimi tudi 18 kegljačev iz šestih pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije – tudi dva iz Društva paraplegikov Koroške.

Posebno po velikem ekipnem in posamičnem uspehu na domačem terenu v ligaškem tekmovanju, kjer je posebno po zaslugi izrednega rezultata in novega državnega rekorda paraplegika Igorja Kasnika s 574 !!! podrtimi keglji, posledično prvega mesta v svoji kategoriji in pa tudi prvega mesta tetraplegika Damjana Hovnika, premočno zmagala domača ekipa in z popotnico dobrim tretjim mestom izpred leta dni Srečka Kotnika sta naša šla odločno v boj.

V kategoriji paraplegikov je s 443 podrtimi keglji zmagal Viktor Rupnik iz DP ljubljanske pokrajine, na drugo mesto se je zavihtel Igor Kasnik iz DP Koroške (430), tretji pa je bil Anton Kanc iz DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja (428).

Z osvojenim drugim mestom in naslovom podprvaka je Igor Kasnik tako prehitel svojega mentorja Srečka Kotnika in postal naš najboljši kegljač. Čestitamo.

Oglejte si tudi