Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Dobili smo novi slovenski rekorderki

23. septembra 2023 je v soorganizaciji Mozirskega gaja na Koroškem potekalo že 13. Državno prvenstvo v tekmovanju za najtežjo bučo. Tokrat ga je zaradi sanacije našega parka gostil VRTNI CENTER JEHART v Šmartnem pri Slovenj Gradcu.

V kategoriji za najtežjo je tekmovalo 9 buč

Za laskavi naslov najtežje buče se je potegovalo 9 buč velikank, ki so bile težke od 58 do več sto kilogramov. Za naslov najdaljše buče pa so se potegovale 4 buče dolge od 175 do nekaj čez 200 cm.

Na 3. mestu je pristala buča težka 552 kg. Pridelal jo je Primož Kotnik z Zreč. 2. mesto je osvojila buča težka 633 kg, Uroša Fifolta z Novega mesta. Z najtežjo bučo, ki je tehtala kar 842 kg, pa je svoj naslov rekorderja potrdil Janko Lovše s Trebnjega.

3. mesto za najdaljšo bučo je dosegel David Lipnik z Rogaške Slatine. Dolga je bila 178,5 cm. Drugo najdaljšo bučo, ki je zrastla 207 cm, je vzgojil Ivo Polenik z Radelj ob Dravi. Nov rekord za najdaljšo bučo pa je z bučo dolgo 242 cm dosegel Martin Jehart s Slovenj Gradca.

S tem smo dobili novi absolutni državni rekorderki – torej smo podrli rekorda tako za najtežjo kot za najdaljšo bučo.

Lovše je sicer vzgojil tudi bučo s titulo najlepše buče, pridelal pa je tudi najtežjo lubenico. Ta je tehtala 53 kg.


Mozirski gaj zaenkrat še vedno ostaja zaprt

Mozirski gaj zaenkrat še vedno ostaja zaprt, saj sanacija še zdaleč ni končana, četudi se lahko pohvalimo, da nam je uspelo zasaditi celo nekaj čebulic tulipanov, tako da vas bodo spomladi – sicer v manjšem obsegu – razveselili tudi ti čudoviti cvetovi. Razstavo tulipanov bomo takrat popestrili še s cvetjem domačih vrtnarjev, ki so nam velikodušno odstopili sadike in tako prispevali k sanaciji našega čudovitega parka.

Park bomo sicer spet odprli za 8. Božično bajko Slovenije, predvidoma 2. decembra 2023. Takrat vas čaka zares posebna Božična bajka Slovenije in prva priložnost, da v živo pokukate v nekoliko prenovljen Mozirski gaj, ki počasi dobiva staro-novo podobo, četudi nas do dokončne sanacije čaka še ogromno dela.

Komaj čakamo, da se spet srečamo v Mozirskem gaju, do takrat pa uživajte jesen, kjerkoli že ste.


(vir: mozirskigaj.com)

Oglejte si tudi