Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Najboljše ideje za športne aktivnosti na Koroškem

Koroška je ena najmanj raziskanih regij v Sloveniji, čeprav ponuja številne kulinarične, naravne in kulturne znamenitosti. Eden najbolj zanimivih načinov odkrivanja Koroške je zagotovo planinstvo, ki bo navdušilo vse strastne ljubitelje športnih aktivnosti. Katere športe ponuja Koroške in kaj lahko ob tem odkrivaš?

Izhodišče

Ena najboljših izhodišč za aktivno odkrivanje Koroške je dom na Smrekovcu, ki se nahaja na nadmorski višini 1377 metrov. V koči te bodo razvajali z božansko domačo hrano in pristnim koroškim gostoljubjem, vsak dan pa te bo pričakal prelep razgled nad Šaleško dolino in del Pohorja, v lepem vremenu pa boš videl vse do Slemena nad Zagrebom.

Dom na Smrekovcu je seveda odlično izhodišče za pohod na sam vrh Smrekovca. Pri tem lahko ubereš različne poti, najhitrejša (in najbolj strma) te bo do vrha popeljala v pičlih pol ure, daljše krožne poti pa so bolj primerne za uživanje v razgledu in opazovanje narave. Na vrhu Smrekovca te čaka slovita kamnita piramida in razgledna ploščad.

Aktivnosti za adrenalinske navdušence

Poleg pohodov je koča na Smrekovcu dobro izhodišče za kolesarjenje po okoliških hribih. Poti so sicer precej zahtevne, zato se nanje odpravi le, če si dovolj spreten. Navdušenci nad višino se lahko odpravijo na plezanje na Burjakovi steni, na kateri je okrog 68 plezalskih smeri. Njihoveh ocene se gibljejo med 3 in 8 m, njihova dolžina pa med 6 ter 55 metri.

Če imaš rad izzive, lahko opraviš K24 – Koroški hribovski izziv oziroma pot, ki povezuje pet najpomembnejših koroških vrhov: Uršljo goro, Smrekovec, Rahudo, Olševo in Peco. Pot je dolga kar 80 kilometrov in premaga več kot 10.000 višinskih metrov vzponov in spustov. Če pot uspeš opraviti v manj kot 24 urah, postaneš del prestižnega kluba K24.

Največji adrenalinski navdušenci se lahko spustijo po najdaljši jeklenici v Sloveniji in eni najdaljših v Evropi in Svetu, imenovani Olimpline. Ljubitelji živali bodo uživali v jahanju v Konjeniškem klubu Krofla, kjer se s konji ukvarjajo že 25 let.

Aktiven dopust na Koroškem

Če iščeš neznan kraj, kjer bi si privoščil aktivne počitnice, je Koroška prava zate. V domu na Smrekovcu se boš počutil kot doma. Za več informacij o ponudbi lahko pokličeš na telefonsko številko +386 41 785 698 ali pišeš na elektronski naslov tomo.drolec@gmail.com.

Oglejte si tudi