Oceni objavo

Slovenska olimpijska bakla ponovno prihaja v Mozirje – sodelujte!

V petek, 17. maja 2024 ob 13:00 v občino Mozirje ponovno prihaja Slovenska olimpijska bakla in bo pri nas 1 uro. V tem času organiziramo prireditev, na kateri si bomo štafetno podajali olimpijsko baklo predstavniki različnih skupin, ki so aktivne v občini Mozirje.  Na dogodku bosta prisotna tudi olimpijca iz Mozirja, Maja Mihalinec Zidar in Urban Acman.

Predvidena pot bakle

Bakla bo ob 13:00 v Mozirje prispela pred Mozirski gaj, kjer jo bo en tekač ponesel skozi park, nato jo bo pri izhodu prevzel naslednji tekač in jo odnesel mimo TIC-a do mozirskega trga, tretji pa jo bo od trga ponesel proti Športni dvorani Mozirje. Tam jo (okoli 13:20) prevzame župan in jo preda prvemu predstavniku organizacije, ta pa potem začne teči na krogu na šolskem igrišču. Nosilci se bodo izmenjevali predvidoma vsak krog, torej na 200 metrov.

Med tekom v krogu bo ob robu potekal spremljevalni program. Po zaključenem teku bo možnost fotografiranja z olimpijsko baklo.


Vabljeni k sodelovanju

Če ste član kakšne organizacije (društvo, klub, interesna skupina), vas torej lepo vabimo k sodelovanju. Vsaka interesna skupina lahko sestavi svojo ekipo, ki bo nosila in spremljala baklo na igrišču. Imenovati morate enega nosilca, ob njem pa lahko teče poljubno število spremljevalcev.
Prijavo skupine izvedete tako, da nosilca bakle prijavite na obrazcu na spletni strani. Predlagamo, da ekipa teče v enotnih majicah. Če to ni izvedljivo, nič hudega.


Kaj pa, če niste član kakšne skupine?

Tudi v tem primeru prav lepo vabljeni, da se nam pridružite. Lahko samo ob poti pozdravite nosilce in baklo, lahko pa se boste pridružili kakšni od skupin.

Prebudimo olimpijskega duha in pokažimo podporo našim olimpijcem!


Oglejte si tudi