Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

FIELD DAY SSB 1- 2 september 2018

Za nami je že jesenski čas in prvi jesenski termin tekmovanj mednarodnega obsega.
Prvi vikend v septembru je rezerviran za tekmovanje FIELD DAY SSB, kjer ekipa radioamaterjev tekmuje na terenu. Oprema za tekmovanje je mobilna, napajanje naprav pa ne sme biti iz fiksnih virov. Tekmovanje traja 24 ur neprekinjeno, tako da je stalno prisotnih nekaj operaterjev, ki preko radijsk epostaje vzpostavljajo veze z operaterji po svetu.

Tekmovalni tabor imamo letos na že poznani lokaciji v Lokah pri Mozirju, kjer nam prijazni lastniki dovolijo uporabo travnika teh nekaj dni. Žal nam tudi letos vreme ne služi najbolje in je postavljanje šotorov, anten in ostale opreme malo bolj težavno. Ampak, ker smo radioamaterji pripravljeni na vse nam bo tudi letos uspelo pravočasno pripraviti vse potrebno do sobote popoldne, ko se je pričelo tekmovanje.

Tekmovanje nam predstavlja priložnost za druženje in preizkus opreme, ki je zelo amaterske glede na ostale tekmovalne ekipe, ki sodelujejo.

Letos smo se poskušali približati ali izboljšati rezultat glede na pretekla leta, ko smo dosegali lepe rezultate. Naš klub je s pozivnim znakom S54I/p v kategoriji postaj izven DL (Nemčija) "Portable, več operaterjev, mala moč, s pomočjo dx spiderjev in podobno" zasedel septembra 2017 odlično 2. mesto.
Tokrat smo uporabili jubilejni klicni znak S550DSW ob 50 letnici kluba.

Na teh tekmovanjih in druženjih smo veseli obiska tudi tistih, ki niso radioamaterji in jih zanima naš hobi, da mu ga predstavimo.

 

Robi S56VHR

Oglejte si tudi