Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Vročina ni delala preglavic zmagovalcu

6. Mali maraton Mozirja uspešno izpeljan, zaznamovala ga je velika vročina.

Peklenska popoldanska vročina je bila velik izziv za približno 500 tekačev na 6. Malem maratonu Mozirja, ki ga je najbolje prenesel Danijel Hajdinjak in tako prepričljivo ubranil lansko prvo mesto. Lani je prvič ostala zmaga doma pri Mateji Mlinar, ki pa letos ne tekmuje, saj pričakuje otroka, zato pa je tokrat končno uspelo še na najvišjo stopnico zlesti Bernardi Zvir iz sosednjega Šentjanža. Vse pa pravzaprav ostane v družini saj je Mlinarjeva nečakinja Zvirove.

 

OTROŠKI TEK

Najljubši tek je seveda še vedno otroški tek. Prvi so startali malčki do 6 let izpred vhoda v Mozirskigaj, za malce starejše do 9 let pa so imeli 300 m progo s startom pri mlinu.

 

Z OLDTIMERJEM V MOZIRSKI GAJ

Po dveh podelitvah v nalivu je bilo letos znova možno popeljati zmagovalca Malega maratona na posebno vožnjo z oldtimerjem v Mozirski gaj, kjer ju je že čakal napis z njunima imenoma in doseženim časom pri prehodni gredi, ki bo njuna do naslednjega teka. 

 

VTISI ZMAGOVALCA

Še besede absolutnega zmagovalca Danijela Hajdinjaka:"... Najprej bimbo tek. Vzdušje po prireditvi odlično, punci sta celo tisto ribo v trenutku zmalicali.... Na koncu še lepa vožnja v mozirski gaj, dovolili so, da sta se lahko še hčerki peljali s starodobnikom (mislim, da tega ne pozabita nikoli). Nimam kaj rečt, sami superlativi. Če še skoraj 30°C ne bi bilo bi bilo vse kot v pravljici - ker vroče je pa res bilo!"

Na prireditve ŠD Mozirja zelo radi pridejo kakšni nenapovedani, a luštni obiski, pa naj bo to tek ali turnir na mivki. Najprej fantovščina, ki je prekinila podelitev medalj, dekleta in bodoča nevesta pa so bile že bolj nočne (slike v galeriji na spletni strani teka).


REZULTATI    

                         
Zmagovalci na 21 km:

1. Danijel Hajdinjak
2.Denis Guzelj
3.Matej Letojne

1. Benrada Zvir
2.Anita Gregorc
3.Katarina Bric

Zmagovalci na 11 km:

1.Aljoša Šumlaj
2.Milan vivod
3.Sandi Holc

1.Viktorija Modrijan
2.Nives Vošnjak
3.Erika Juvan

Zmagovalci na 6 km:

1. Jošt Kunej
2.Aleš Grosar
3.Martin Ramšak

1.Boža Meža
2.Polona Lamut
3.Vida Debelak


FOTOGALERIJA

http://mm-mozirja.com/galerija.php 

 

RRakun photo

 

Organizatorji se zahvaljujejo vsem, ki so prišli na prireditev in odtekli, navijali ali pomagali, da je prireditev uspela.

 

Povezave

mm-mozirja.com

Oglejte si tudi