Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
4°C
PET.
11°C
3°C
Oceni objavo

Božična bajka Slovenije v Mozirskem gaju je odprta

Z 2. decembrom 2023 se je Mozirski gaj ponovno odel v praznično vzdušje in zasijal v prazničnih lučkah. Začela se je namreč Božična bajka Slovenije, v sklopu katere se je letos prižgalo kar 1,8 milijona lučk. 

Božična bajka Slovenije – že 8. po vrsti - bo letos odprta  od 2. 12. 2023 do vključno 7. 1. 2024, vsak dan od 16. do 21. ure.

Tudi na letošnji Božični bajki Slovenije se boste lahko sprehodili med tematskimi vrtovi in v vsakem kotičku parka začutili praznično vzdušje ter skupaj z nami tudi hvaležnost, da smo vas lahko po avgustovskih katastrofalnih poplavah tako kmalu ponovno povabili v naš čudoviti park – in to z vašo pomočjo. Pri sanaciji parka ste namreč sodelovali mnogi posamezniki in skupine, ki ste nam pomagali, da lahko ponovno odpremo svoja vrata in zasijemo v vsej svoji lepoti. Brez vaših pridnih rok in odprtih src nam zagotovo ne bi uspelo, zato iskrena hvala.

Prav ta hvaležnost in žarek upanja sta nas prepričala, da je tokrat v času Božične bajke Slovenije naša čudovita mavrica odeta v mavrične barve. S tem nas je spomnila, da za vsakim dežjem posije sonce. Evropski drevored je zažarel v beli barvi, ki simbolizira mir in harmonijo ter sodelovanje in prijateljstvo. Začarano vas pa smo z roza barvo spremenili v pravi pravcati Barbie svet. Znamka Barbie je polna nostalgije in nas vedno popelje nazaj v otroštvo, hkrati pa s seboj nosi  pomembna sporočila - sporočila samozaupanja in samozavesti ter lepote raznolikosti.

Seveda bodo tudi to zimo naš park obiskovali dobri možje. Miklavž pride 9. in 10. decembra, Božiček pa 16., 17., 23., 25., 26., 27., 28., 29. in 30. decembra. Po parku se bosta sprehajala le v primeru, da ne bo dežja ali snega. Stojnice bodo v času zimske razstave ponujale atraktivna darila domačih obrtnikov in pridelovalcev, vsekakor pa vas čaka še marsikaj zanimivega, zato tudi letos enostavno morate obiskati Božično bajko Slovenije v Mozirskem gaju.

Obiščite Mozirski gaj tudi to zimo in začutite pravljičnost adventnega časa. 8. Božična bajka Slovenije vas vabi v pravljični svet čudežev.

Oglejte si tudi