Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
5°C
PON.
26°C
4°C
Oceni objavo

138. redni občni zbor PGD Mozirje

V soboto, 24. februarja 2024, je v dvorani gostišča Vid, potekal 138. redni letni Občni zbor. Zbora so se poleg naših članov udeležili tudi predstavnik GZ Zgornje Savinjske doline, tov. Ivan Krefl, župan občine Mozirje, g. Ivan Suhoveršnik, poveljnik CZ Mozirje, g. Jaka Vačovnik, predstavnik medijev, g. Benjamin Kanjir, predstavniki pobratenih gasilskih društev DVD Kumrovec in DVD Dubrava Zagreb iz sosednje Hrvaške ter predstavniki PGD Dobrovlje, Nazarje, Rečica ob Savinji, Paška vas, Šmartno ob Paki.

Po pozdravu predsednika ter minuti molka za v letu 2023 preminule člane je predsednik PGD Mozirje tov. Luka Paulič predlagal izvolitev delovnega predsedstva, ki je nato prevzelo vodenje občnega zbora.

Sledila so poročila, najprej poročilo predsednika, ki ga je podal tov. Luka Paulič. Luka je skozi poročilo povzel delovanje društva v zadnjem letu ter se zahvalil članstvu in vsem odborom za delo, ki so ga opravili v preteklem letu. Poročilo poveljnika je podal tov. Jaka Steblovnik. Jaka je skozi poročilo povzel delovanje operative in zahvalil članstvu za podporo in vestno opravljanje operativnih nalog, zlasti v poletnih neurjih, ki so prizadele naš kraj in povzročile precej dela. Blagajniško poročilo je podala blagajničarka tov. Lidija Gornik, poročilo komisije za delo z članicami je zaradi odsotnosti predsednice podala tov. Anja Drev, poročilo za delo z veterani je podal tov. Milan Vajdl. O povzetkih zbora mladih, ki je potekal 3. februarja, ter o delu komisije za delo z mladimi je poročal Enej Poličnik. Sledila so še poročila komisije za zgodovino, ki ga je podal tov. Stane Weiss, poročilo komisije za gradbene projekte ter komisije za odlikovanja je podal tov. Sandi Rahten, poročilo komisije za trajnostni razvoj društva je podal tov. Roman Čretnik ml.. Še kot zadnje poročilo je sledilo poročilo nadzornega odbora, ki ga je podal predsednik nadzornega odbora, tov. Edvard Port. in povedal, da društvo deluje v skladu s predpisi.

Predsednik tov. Luka Paulič, je predstavil plan dela in finančni plan za leto 2024, poveljnik PGD Mozirje, tov. Jaka Steblovnik, pa je predstavil plan operativnega dela in nabave.

Po vseh prebranih poročilih in novo začrtanimi ciljih so nekaj besed občnemu zboru namenili tudi vsi povabljeni gostje, ki so povedali par spodbudnih besed za vse gasilce in se zahvalili za povabilo.

Sledila je podelitev priznanj, odlikovanj, napredovanj v višje čine ter podelitev potrdil in značk o opravljenih specialnostih.

Ob zaključkih občnega zbora, se je predsednik zahvalil vsem prisotnim ter vse povabil, da ostanejo in se poveselijo.


(vir: pgd-mozirje.si)

Oglejte si tudi