Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Godba fest 2013 v Slovenskih Konjicah

V okviru tradicionalnega Jurjevanja, ki je 20. aprila poteklo v Slovenskih Konjicah, se je že drugo leto zapored odvijal Godba fest.
Letošnje srečanje je bilo še posebej slavnostno, saj konjiška godba praznuje 85-letnico delovanja. Na srečanje je bilo povabljenih pet slovenskih godb ter godba iz sosednje Hrvaške. Med povabljenci je bila tudi naša Godba Zgornje Savinjske doline.

Po prihodu v Konjice smo si ogledali eno največjih in najmodernejših vinskih kleti v tem delu Evrope. Sodobna tehnologija, arhitekturno moderna klet, zlita v osrčje 75 hektarov vinogradov, ter prijazni gostitelji so navdušili vse obiskovalce. Po ogledu kleti smo se peš odpravili do Mestnega trga ter si ogledali obnovljen Stari trg mesta.

V popoldanskem času je sledila povorka vseh gostujočih godb, kateremu pa so sledili krajši promenadni koncerti vseh sodelujočih godb in sicer KUD Pošta Maribor, KD Pihalni orkester občine Šentilj, Prekmurska godba Bakovci, Pihalni orkester Svea Zagorje, KD Pihalni orkester Marezige in DVD Vatrogasna limena glasba Sveti križ-Začretje ter naše godbe. Pod taktirko Tomaža Podlesnika smo pripravili prijeten program koračnic in zabavnih melodij ter poželi močan aplavz poslušalstva ter čestitke ostalih orkestrov.

 Takšna srečanja so priložnost, da se sliši s kakšnim programom se predstavijo orkestri, za navezavo stikov z ostalimi slovenskimi godbami, prav tako pa se združi prijetno glasbeno druženje s spoznavanjem naše dežele. 

Oglejte si tudi