Logo MojaObčina.si

Mozirje

DANES
31°C
15°C
JUTRI
28°C
15°C
Deli
1826

Celovečerni koncert Godbe Zgornje Savinjske doline v Velenju

Pihalni orkester Premogovnika Velenje že 12. sezono zapored pripravlja sklop štirih abonmajskih koncertov. V preteklih letih so program poleg domačega orkestra popestrili najuglednejši pihalni orkestri iz Slovenije, kot tudi iz tujine. V letošnji abonmajski niz so organizatorji poleg Policijskega orkestra povabili tudi Godbo Zgornje Savinjske doline. Godbeniki so se povabilu z veseljem odzvali. Koncerti potekajo na velikem odru glasbene šole Velenje. Igrati na takšnem odru je za glasbenike predstavljal svojevrsten izziv in nepozabno izkušnjo. Tako izkušnjo so v soboto, 17.2.2018 doživeli tudi člani Zgornje savinjske godbe.

V svoj program so vključili dobršen del skladb, ki so jih predstavili ne letošnjem letnem koncertu v Mozirju, katerega tematika je bila glasba Balkana. V prvem delu koncerta je orkester izvedel del programa za prihajajočo tekmovanje slovenskih godb v prvi težavnostni stopnji. V drugem delu so se kot gostje predstavile izvrstne vokalistke zasedbe Sončnice, ki so se pod umetniškim vodstvom Katje Gruber z veseljem ponovno odzvale povabilu godbenikov. Glasbeno popotovanje godbenikov od Grčije, Makedonije, Romunije, Srbije ter preko Dalmacije do Slovenije je navdušilo poslušalce, ki so z bučnim aplavzom iz godbenikov izzvale še dva dodatka.

S tem koncertom so Zgornje savinjske godbeni pod vodstvom profesorja Tomaža Podlesnika ponovno dokazali, da sodijo v sam vrh slovenskega godbeništva. Zdaj jih do konca maja čaka sklop vaj za pripravo na državno tekmovanje, kjer imajo zopet namen poseči po najvišjih mestih.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi