Logo MojaObčina.si
DANES
5°C
-2°C
JUTRI
2°C
-5°C
Oceni objavo

Pot metuljev v Motvarjevcih

Pot metuljev v Motvarjevcih vodi čez območje najbolje ohranjenih mokrotnih travnikov v Krajinskem parku Goričko. Pisani travniki so del kulturne dediščine parka, ki jih je ustvaril človek s svojim delom...Travniki v spomladanskih mesecih bujno zacvetijo in očarajo obiskovalce. Na teh travnikih svoj dom najdejo številne živalske vrste, tudi redke in zavarovane.

Na poti so predstavljene najbolj značilne vrste rastlin in dnevnih metuljev. Ali veste kako sta povezana metulj travniški postavnež in travniška izjevka? Soodvisnost teh dveh vrst in vsega živega na travnikih ter nasploh v naravi, obiskovalci na poti spoznavajo preko informacijskih pultov in različnih zanimivih izzivov. Med travniki obiskovalce čaka prav posebno počivališče, ki je kot nalašč za počitek in doživljanje narave z vsemi čuti. 

Vsebine na pultih so pripravljene v slovenskem in madžarskem jeziku. Preko tipnih QR kod, ki obiskovalce pripeljejo do vsebin tudi v angleškem jeziku, do vsebin dostopajo tudi obiskovalci z okvarami vida. Posebnost poti je tudi informacijska točka s tipno tablo za obiskovalce z okvarami vida. Obiskovalci z okvarami vida na tabli spoznajo življenjski krog metulja strašničinega mravljiščarja in tako doživijo vsaj delček zakladov tega območja. 

Ob poti, v senci dreves na obiskovalce čaka še škrlatni kukuj. Ga poznate? Obiščite pot v Motvarjevcih in spoznali boste tega zanimivega hrošča in številne zanimivosti iz življenja pisanih živali in rastlin.


VIR: Pot metuljev v Motvarjevcih - Krajinski park Goričko (park-goricko.org)


Oglejte si tudi